Buna ziua. Am si eu o nelamurire , in urma cu cateva ore ma oprit politia si m-a intrebat de folia de la autoturism daca am acte pe ea . Masina mea e inmatriculata in Bulgaria iar in certificat nu mentioneaza nici macar ce dimensiuni au rotile de la masina . Mai multi prieteni care au masini inmatriculate acolo mi-au spus ca acolo aceste folii sunt legale. Folii sunt puse pe geamurile din spate nu si pe haion . Ei mi-au dat o davada de circulatie si mi-a spus sa dau folia jos dupa care sa merg la RAR . Nu inteleg ce treaba are asta cu RAR-ul daca masina e inmatriculata pe Bulgaria
. Spuneti-mi cum pot sa fac recurs si daca am sanse sa castig acest recurs?
Buna Ziua .
Lucrez la o firma de 2 ani de zile si in urma cu 2 saptamani am aflat ca firma isi incheie activitatea .Dupa cum stiu la firma la care lucrez au plecat multi oameni din cauza neplatii salariilor la timp. Acum la sfarsit de activitate ne da pe rand afara dar fara a ne face lichidarea spunetimi cum trebuie sa procedez eu si colegii meii pentru a ne recupera banii lucrati .Mentionez ca nu am mai luat salariile pe luna aprili mai si nici concediu pe acesti 2 ani iar la angajare nu am semnat nici un contract de munca ci demisia . cum pot face rost de CIM si cum pot actiona in instanta eu si colegii mei
Zilele trecute am fost la ITM si am cerut o Copie la contractul de munca iar ei m-au trimis la firma la care lucrez sa mi se de-a o copie. Spuneti-mi va rog si mie cum trebuie sa procedez si unde trebuie sa merg pentru a mi se da si mie o copie a contractului de munca? Am inteles ca trebuie sa cer in scrie firmei la care lucerz iar ei sunt obligati sa-mi dea un raspuns in maxim 30 zile as putea cere si o fisa postului impreuna cu contractul. Mentionez ca cartea de munca e la zi la aceasta firma iar eu nu stiu sa fi semnat un contract de asta vreau sa il si vad ce scrie in el si de cine e semnat
tot nu am inteles cum pot sa dau in judecata prefectura daca incerc sa inmatriculez masina fara a plati taxa .adica sa merg sa-mi inmatriculez masina fara a plati taxa iar ei ma refuza pe motiv ca nu am platit aceasta taxa. Intrebarea e ei sunt obligati sa-mi dea motivul in scris pentru care a fst respins dosarul . va rog sa ma lamuriti si pe mine . Va multumesc
miam luat o masina un ford escoort din 1996 cu motor de 1753cmc iar in urma cu 5 zile am facut RAR-ul cand am avut parte de o surpriza masina mea era Euro 1. Am intrebat chiar si un avocat daca ar fi sa actionez in instanta as avea sanse ssa castig procesul si cand trebuie sa fac sta inainte sau dupa ce platesc taxa. Va multumesc
asa am sa fac am a imi iau un avocat si am sa-l dau in judecata de mentionat e ca si fratele meu lucreaza cu mine la acceasi firma si se confrunta cu acceasi problema va multumesc mult
Buna ziua. Am si eu o rugaminte sa ma indrume si pe mine ce sa fac. Sunt angajat de 2 ani la o firma care lucreaza in colaborare cu o firma mare de cablu. In momentul angajarii la firma impreuna cu actele pentru cartea de munca mi sa cerut si dmisia in alb atat mie cat si celorlalti angajati. De 2 luni nu s-au mai dat salarile si nici nu o sa le mai dea pana pe data de 5 iulie cand se presupune ca firma la care lucrez ar trebui sa primesc bani pe facturi. problema e ca in acesti 2 ani nu mi-am luat concediu de drept si nici bani pe el .Ce as putea face va rog sa ma indrumati si pe mine. Va multumesc