avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate ivm

Activitate ivm

Legea notarilor publici
Art. 59. - Când notarul public are îndoieli cu privire la deplinătatea facultăţilor mintale ale vreuneia dintre părţi, procedează la autentificare numai dacă un medic specialist atestă în scris că partea poate să-şi exprime în mod valabil consimţământul în momentul încheierii actului.
Domnule Darie Tudor, eu sunt implicata intr-o asemenea situatie. Notarul nu isi asuma raspunderea, ca atare sunt nevoita să-mi duc mama partial netransportabilă, la medicina muncii pentru acest certificat.
Certificat care sa ateste că este in deplinătatea facultatilor mintale si responsabil de decizie, se poate obtine doar de la medicina muncii si este valabil doar 24 ore.
Răspuns la discuția Contract de vanzare-cumpărare
Nepoata, retrăgându-se din înțelegerea făcută, normal, o altă persoana este necesar sa preia toate aspectele legate de îngrijirea mamei. Menționez ca aceasta depinde permanent de cineva sa o îngrijească, fiind parțial inaptă sa se descurce singură.
Nepoata, solicita suma, reprezentând contravaloarea serviciilor ei in acest angajament pentru perioada de 8 ani.
Bună seara!
Mama mea a încheiat un contract de vanzare-cumpărare pentru partea ei de proprietate, dobandita in urma succesiunii, dupa decesul tatalui meu, cu nepoata mea, cu obligativitatea de întreținere si fara posibilitatea de a vinde cât timp aceasta trăiește .
După o perioada de 8 ani, nepoata se hotărâște sa renunțe la înțelegerea făcută și de bună voie, implicit, la contractul de vânzare -cumpărare, care , prin intelegere amiabilă, va fi preluat prin cesiune de contract, de o terță persoana.
Este îndreptățită nepoata, sa ceara despăgubiri bănesti pentru perioada celor 8 ani?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Mostenire suprafata agricola
1. Daca tatal meu a avut domiciliul in Brasov, iar terenul detinut este la Tulcea, este necesara expertiza unui evaluator ?
2. Pentru acest certificat suplimentar, avand in vedere ca de la decesul tatalui au trecut 5 ani, trebuie sa platesc 1% din valoare ?
multumesc
Buna seara!
In urma decesului tatalui meu, s-a facut succesiunea pe apartamentul parintilor, dar nu s-au luat in calcul si terenurile agricole pentru care acesta avea titlu de proprietate.
Acest titlu , este comun cu ceilalti frati , adica din totalul suprafetei, fiecaruia i-a revenit o parte egala. In acest moment, toti cei inscrisi in titlu, sunt decedati.
Unii din mostenitorii care au facut dezbaterea pe partea parintilor, vor acum sa vanda partea lor. Eu nu vreau sa-i incurc, dar nu stiu cum sa procedez cu partea tatalui meu.
Răspuns la discuția mostenire aranjata?
Multumesc ptr. raspuns.
In cazul meu , problema este, ca dupa decesul tatalui, s-a dezbatut mostenirea prin notariat, s-au stabilit cotele intre mama si 2 surori care am aceptat mostenirea. Am dorit ca mama locuiasca cu mine, avand probleme mari de sanatate, dar pentru ca eu locuiesc in alt oras , ea nu a acceptat sa-si paraseasca apartamentul si a decis sa apeleze la nepoata din partea fratelui, care este plecat din tara de 15 ani. Mama nepoatei (fosta cumnata), doreste sa capete cat mai curand partea mamei mele , astfel, au convins-o sa faca actele pentru partea ei pe numele fetei, iar acum, am primit citatie pentru proces judiciar. Eu nu am dorit nici partea care mi-a fost stabilita, am acceptat-o, doar ca sa impiedic "dezastrul" care se intrevede, De aceea, nu doresc sa dau curs citatiilor , insa nu stiu ce implica lipsa mea .
Răspuns la discuția mostenire aranjata?
Multumesc.
Neprezentarea unuia dintre mostenitori la acest proces , poate anula ceva din decizia conferita de notar?
Răspuns la discuția mostenire aranjata?
Intervin cu o intrebare.
Daca s-a stabilit masa succesorala dupa decesul unuia din parinti, prin notariat, este posibil sa se reia procedura in instanta ?