avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire suprafata agricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire suprafata agricola

Buna seara!
In urma decesului tatalui meu, s-a facut succesiunea pe apartamentul parintilor, dar nu s-au luat in calcul si terenurile agricole pentru care acesta avea titlu de proprietate.
Acest titlu , este comun cu ceilalti frati , adica din totalul suprafetei, fiecaruia i-a revenit o parte egala. In acest moment, toti cei inscrisi in titlu, sunt decedati.
Unii din mostenitorii care au facut dezbaterea pe partea parintilor, vor acum sa vanda partea lor. Eu nu vreau sa-i incurc, dar nu stiu cum sa procedez cu partea tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: ivm , utilizator 12:43, 31 Ianuarie 2013
Faceti dezbaterea de succesiune si pentru aceste terenuri intocmind certificat suplimentar de mostenit la notarul la vare ati facut initial dezbaterea.
1. Daca tatal meu a avut domiciliul in Brasov, iar terenul detinut este la Tulcea, este necesara expertiza unui evaluator ?
2. Pentru acest certificat suplimentar, avand in vedere ca de la decesul tatalui au trecut 5 ani, trebuie sa platesc 1% din valoare ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj teren extravilan Enicike Enicike Tatal mu are 5 frati. Dupa retrocedarea terenurilor din anul 1990 tatal meu foloseste terenurile agricole. In 1993 au impartit terenurile la 3, fiecare cate ... (vezi toată discuția)
Dilema-suficienta certificatului de mostenitor dandanaua dandanaua Valeria a avut 2 fii: Ion si Gheorghe.Ea a murit inainte de 1989. Dupa 1990, se elibereaza titlu de proprietate pt.cetateanul Valeria,cu mostenitori Ion si ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune dupa bunici madina71 madina71 Buna ziua! Bunicii sunt de mult decedati. Ei au avut 6 copii, din care doi decedati (unul din ce doi a fost tatal meu), iar unul este imobilizat la pat, ... (vezi toată discuția)