avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate carmen-nicoleta

Activitate carmen-nicoleta

Buna ziua,
La angajatorul unde activez, avem un adapostul de caini fara stapan unde vin voluntari ai unui ONG cu care este incheiat un acord de parteneriat.
Conform art. 5 lit. c din legea 319/2006, acestia sunt "alti participanti la procesul de munca", eu ii pot asocia doar ca "persoane care nu au un contract individual de munca incheiat in forma scrisa si pentru care se poate dovada prevederilor contractuale si a prestatiilor efectuate prin orice alt mijoc de proba".
Activitatile de voluntariat le presteaza pentru ONG (organizatia gazda), noi fiind beneficiarii serviciilor.
Gresesc?
Intrebare: instruirea acestui voluntar se face pe fisa individuala de instruire sau fisa colectiva?
Multumesc si scuze pentru povestea lunga.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Am realizat ca am formulat gresit mesajul, de fapt, doream sa aflu daca e absolut necesar sa imi fac un contract individual de munca sau e de ajuns Decizia prin care, ca administrator al societatii, ma numesc conducator al SEPP.
Bună ziua, va rog sa ma ajutați și pe mine cu o lămurire.
Îndeplinesc condițiile legale și doresc sa îmi înființez un serviciu extern de SSM (SRL cu 2 asociați). Una din condițiile pt abilitare este prezentarea contractului de munca al conducătorului SEPP. Întrebarea este dacă eu, ca și administrator al firmei, pot sa îmi fac contract de munca, adică sa semnez și ca angajator și ca angajat.
Mulțumesc!
As dori si eu o lamurire. O prietena doreste sa cumpere din fondul locativ de stat (de la primarie) apartamentul in care locuieste cu chirie de 25 de ani. N-au reusit pana acum sa faca acest lucru. Si pentru aceasta tranzactie se plateste TVA sau doar pentru locuintele noi? Si daca da, care e procentul, 5% sau 19%?
Multumesc.