avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate Eugenia Angelica Fortuna

Activitate Eugenia Angelica Fortuna

Răspuns la discuția Suspendare sau vacantare post?
Nu este S.A. . Aeroportul Transilvania este Regie autonoma cu specific deosebit, condusa de un Consiliu de administratie subordonat Consiliului Judetean. Consiliul de Administratie al Aeroportului este format din Presedinte CA, Vicepresedinte CA executivi si inca trei membrii neeexecutivi. Directorul Economic din cadrul aeroportului a dat examen pentru functia de Vicepresedinte in Consiliul de Administratie - functie executiva pentru care este remunerat. Postul de Director economic al dansei se suspenda sau se vacanteaza?
Buna ziua, nu am mai activat de mult , de foarte mult timp pe forum. Cu aceasta ocazie permiteti-mi sa salut toti specialistii care activeaza pe acest forum, inclusiv administratorul acestui forum.
Locul meu de munca actual este la Aeroport Transilvania Targu Mures, aeroport care se confrunta cu foarte multe probleme, din toate punctele de vedere. Pentru exemplificare va voi atasa linkul sindicatului, din care fac si eu parte.
Intrebarea mea catre Dumneavoastra este: Aeroportul este condus de un consiliu de administratie care se subordoneaza Consiliului Judetean. Un director economic din cadrul aeroportului participa la concurs pe postul de vicepresedinte executiv in consiliul de administratie. Castiga concursul, desi indoielnic din punctul meu de vedere. Este remunerat ca vicepresedinte. Contractul dansei de director economic trebuie suspendat sau vacantat? Aeroportul Transilvania este un aeroport cu specific deosebit.
Mai jos va trimit linkul cu problemele aeroportului. Cu stima si deosebita consideratie Angela Fortuna.
[ link extern ] /


Răspuns la discuția Angajarea strainilor
Este vorba de Irak.
Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii putem angaja personal strain, din afara comunitatii europene, care sa lucreze pentru o societate din Romania, cu sucursala sau filiala in tara lui? Mentionez ca prestarea muncii va avea loc in strainatate. Multumesc.
Răspuns la discuția concediu de odihna
In Codul Muncii este stipulat ca efectuarea concediilor de odihna se realizeaza pe baza unei programari nu a unei cereri de C.O. Probabil din acesta cauza, in instanta, nu i s-a cerut angajatorului cererea dv. de concediu de odihna.
Programarea concediilor de odihna s-ar fi putut sa existe la angajator, insa fara consultarea salariatilor si acolo sa figurati cu cele 15 zile CO.
Tot in Codul Muncii este prevazut ca, in cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 15 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Pot fi acestea cauzele pentru care angajatorul, avand intentia sa fie in concordanta cu legea, a facut programarea CO si statele de plata cu cele 15 zile, fara insa a va consulta. Iar completele de judecata l-au gasit in regula.
Răspuns la discuția termen inregistrare CIM
Pentru societatile care pastreaza si completeza carnetele la sediu:
1. se completeaza în carnetele de muncă, în termen de 15 zile de la data producerii lor, toate modificările intervenite în executarea contractelor individuale de muncă, conform art. 6 din Decretul 92/1976 privind carnetul de muncă;
2) se prezinta inspectoratului teritorial de muncă carnetele de muncă ale salariaţilor cărora le-au încetat contractele individuale de muncă, completate la zi, în termen de 15 zile de la încetarea acestora, împreună cu actele doveditoare privind modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor respectivi, în vederea verificării şi certificării înscrierilor efectuate, conform art. 3, alin. (2), pct. (b) din Legea nr.130/1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă, republicată;
Solicitati la ITM cererea de demisie care este atasata deciziei de desfacere a contractului individual de munca. Faceti o copie a acesteia si contestati decizia in justitie, la sectia litigii de munca, daca cererea nu este semnata de dvs.
Succes!
Răspuns la discuția Dreptul la somaj
Conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, beneficiati de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, daca contractul individual de munca se incheie din motive neimputabile dvs. si nu realizati venituri sau realizati din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj.
Răspuns la discuția Plata Comision ITM
Art. 9 (1). în cazul în care persoanei/persoanelor fizice desemnată/te, îi încetează atribuţiile privind întocmirea şi completarea carnetelor de muncă, angajatorul este obligat ca în termen de 5 zile de la data încetării acestora să informeze inspectoratul teritorial de muncă şi să facă cunoscută noua persoană fizică învestită cu aceste atribuţii printr-o nouă decizie. Persoana astfel desemnată trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de prezenta metodologie.
(2). în situaţia în care angajatorul nu mai desemnează o altă persoană învestită cu aceste atribuţii, acesta are obligaţia de a preda la inspectoratul teritorial de muncă, carnetele de muncă, în termenul de 5 zile prevăzut la alin. 1.
Daca nu ati predat carnetele la ITM, este posibil sa nu vi se ceara sa platiti comisionul de 0,75%. Dar asa cum va sfatuiau si colegii mei, luati legatura cat mai repede cu ITM-ul.
Răspuns la discuția FISA de post
Dati-mi adresa de mail si va trimit.