avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea strainilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea strainilor

Buna ziua, puteti sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii putem angaja personal strain, din afara comunitatii europene, care sa lucreze pentru o societate din Romania, cu sucursala sau filiala in tara lui? Mentionez ca prestarea muncii va avea loc in strainatate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 20 Septembrie 2011
In conditile prevazute de legislatia aplicabila .... Legea nr.105/1992 prevede:
ART. 101
Legea convenita de parti, potrivit art. 73 si 76, spre a cirmui contractul de munca este aplicabila numai in masura in care nu aduce restringeri ocrotirii pe care o asigura salariatului dispozitiile imperative ale legii aplicabile in lipsa unei atare alegeri.


ART. 102
Contractul de munca este supus, daca partile nu au convenit altfel, legii statului pe al carui teritoriu:
a) salariatul isi indeplineste in mod obisnuit munca, in temeiul contractului, chiar daca este temporar detasat intr-un alt stat;
b) se afla sediul intreprinderii care a angajat salariatul, daca acesta isi indeplineste munca, prin natura functiei sale; in cazul in care totusi exista legaturi mai puternice ale contractului de munca cu un alt stat, devine aplicabila legea acestuia.

p.s.
despre ce tara este vorba?
Este vorba de Irak.
In acest caz , trebuie sa obtineti autorizatie de munca pentru acel cetatean .. la incheierea c.i.m., la locul de munca ii treceti sucursala sau filiala respectiva ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contr de munca ciprian01 ciprian01 Se da urmatoarea situatie: Societatea X cu sediul in Anglia doreste sa angajeze persoana de cetatenie romana A. X nu detine sedii/filiale pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Judecata cu o firma canadian Myshenka Myshenka Buna ziua ! Prietena mea lucreaza la o firma de call-center ,AEROGLOBAL pe nume aici (Cost Master Comunication ),cu sediul in Toronto ,Canada.In Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Angajat roman, angajator strain, locul muncii-strainatate monik monik buna ziua! se poate aplica codul muncii din Ro in cazul in care angajatul e roman, angajatorul strain si locul muncii e la sediul angajatoului din ... (vezi toată discuția)