Buna ziua, in urma partajului prin mediator am ramas cu un apartament la care am de platit sulta convenita in trei rate. Prima rata in fata mediatorului, a doua am facut o hartie de mana intre noi iar a treia urmeaza sa o platesc luna aceasta.
In acest moment ca documente am Hotararea de la camera de consiliu a judecatoriei unde sunt precizate datele de plata a sultei si Intelegerea de la mediator.
Mentionez ca nu sunt probleme intre noi de nerecunoastere a sumelor platite .Ce trebuie sa facem dupa ultima plata ca sa incheiem definitiv actele pentru trece contractul de vanzare cumparare pe numele meu ?
Buna ziua
In urma divortului de sotul meu a ramas de partajat un apartament cu 3 camere cu o valoare notariala de 25.000 eur.Mentionez ca apartamentul are termopane, centrala, este izolat dar la interior este deteriorat in urma unor inundatii succesive.
In urma procesului de partaj la ce valoare poate ajunge apartamentul fata de valoarea notariala? Mentionez ca fostul meu sot solicita o sulta corespunzatoare la 33.000 eur. In urma expertizei se poate ajunge la o diferenta de 8000 de eur??
Va multumesc
Multumesc, asa ma gandisem si eu,nici nu sunt disperata sa-l dau pe nimic(apartamentul e pus la punct integral).
Asta inseamna ca procesul se va perima si cand se va ivi un cumparator, il vom relua?
Intre timp, credeti ca e bine sa las o procura generala pentru ca mama mea sa ma poata reprezenta in aceasta problema(plec in strainatate pentru 2 ani)?
Ce se poate intampla in lipsa mea (de rau)? Cum sa fac procura acoperitoare pentru cat mai multe situatii ?
In privinta bunurilor de mica insemnatate am cazut de acord asupra impartirii lor , am facut o lista dar nu a vrut sa o semneze decat cu conditia ca eu sa le ridic pe toate si sa nu mai am acces in locuinta comuna.Asta in conditiile in care numai eu ma ocup de cautat clienti pentru casa (el e prea ocupat):">
Apartamentul nu-l vrea nici unul dintre noi , in principal pentru ca nu putem achita jumatatea celuilalt.
Am cerut 50/50 din bunuri si nu au fost discutii.
Avocata mea m-a sfatuit sa facem intelegere pentru bunurile mobile (nu s-a putut) iar pentru apartament sa incercam vanzarea(iarasi nerealizata).
Cum credeti ca ar trebui sa procedez de acum inainte?
Nu am nici un potential cumparator pentru apartament in acest moment .
Buna ziua,
As dori un sfat pertinent in urmatoarea problema
Am divortat in 2006 si in urma casatoriei nu au rezultat copii.
Bunurile comune sunt un apartament cu 3 camere si cateva ``maruntisuri`` mobila, electrocasnice, haine
Din aprilie anul trecut procesul de partaj este suspendat deoarece fostul sot nu a fost de acord decat la ultima chemare sa vindem proprietatea si sa impartim suma .Judecatoarea a suspendat procesul pana la vanzare.
Intre timp apartamentul nu s-a vandut ,termenul de un an expira iar el locuieste acolo fara ca eu sa iau decat lucrurile personale(haine).
Intrebarea mea este cum sa procedez ca sa terminam odata partajul, chiar daca nu s-a vandut apartamentul.Am cheltuit bani pe deschiderea partajului si n-am ajuns la nici un rezultat.As dori sa plec in strainatate si sa nu las problema nerezolvata.