Buna ziua, in urma partajului prin mediator am ramas cu un apartament la care am de platit sulta convenita in trei rate. Prima rata in fata mediatorului, a doua am facut o hartie de mana intre noi iar a treia urmeaza sa o platesc luna aceasta.
In acest moment ca documente am Hotararea de la camera de consiliu a judecatoriei unde sunt precizate datele de plata a sultei si Intelegerea de la mediator.
Mentionez ca nu sunt probleme intre noi de nerecunoastere a sumelor platite .Ce trebuie sa facem dupa ultima plata ca sa incheiem definitiv actele pentru trece contractul de vanzare cumparare pe numele meu ?
Mergeti impreuna la un notar si sotia/sotul sa dea o declaratie ca a primit intreaga sulta convenita si ca nu mai are nicio pretentie.
Pastrati declaratia respectiva.
Trebuie sa mergeti la Carte funciara, impreuna cu hotararea de partaj si declaratia respectiva pt. a va inscrie dreptul de proprietate asupra apartamentului. Contractul de vanzare-cumparare initial impreuna cu hotararea judecatoreasca de partaj, valoareaza titlu de proprietate al dvoastra asupra apartamentului.