avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheiere partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheiere partaj

Buna ziua, in urma partajului prin mediator am ramas cu un apartament la care am de platit sulta convenita in trei rate. Prima rata in fata mediatorului, a doua am facut o hartie de mana intre noi iar a treia urmeaza sa o platesc luna aceasta.
In acest moment ca documente am Hotararea de la camera de consiliu a judecatoriei unde sunt precizate datele de plata a sultei si Intelegerea de la mediator.
Mentionez ca nu sunt probleme intre noi de nerecunoastere a sumelor platite .Ce trebuie sa facem dupa ultima plata ca sa incheiem definitiv actele pentru trece contractul de vanzare cumparare pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 12:52, 6 Mai 2014
Mergeti impreuna la un notar si sotia/sotul sa dea o declaratie ca a primit intreaga sulta convenita si ca nu mai are nicio pretentie.
Pastrati declaratia respectiva.
Trebuie sa mergeti la Carte funciara, impreuna cu hotararea de partaj si declaratia respectiva pt. a va inscrie dreptul de proprietate asupra apartamentului. Contractul de vanzare-cumparare initial impreuna cu hotararea judecatoreasca de partaj, valoareaza titlu de proprietate al dvoastra asupra apartamentului.
Va multumesc. Aveti idee daca notarul va taxa o declaratie sau va lua o cota parte din valoarea apartamentului ?
Notarul va va percepe un onorariu fix, nu cota din valoarea apartamentului.
Luati legatura cu un notar pt. a afla costurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate, partaj michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Am urmatoarea problema: eu si fostul meu iubit am cumparat un apartament. Eu aveam in contul personal 83% din valoarea apartamentului. El a facut un ... (vezi toată discuția)
Partaj credite nevoi personale si prima casa dinuanamaria dinuanamaria Impreuna cu fostul meu sot am achizitionat in perioada casniciei un credit de nevoi personale (pe numele meu, dar el este garant) si un credit de prima casa ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 8 ani de la divort doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 cu intelegerea de a face partajul pe cale amiabila in proportii egale,dar se pare ca verba volant... Am achizitionat in 1997 un apartament ... (vezi toată discuția)