avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator3

Activitate utilizator3

Dupa ce am citit si eu textul de lege sunt intru totul de acord cu dvs. Am vazut ca nu se face nici o referire la aceasta conditie si voiam sa stiu daca am interpretat bine textul sau nu. Multumesc pentru sfat pe care am sa il si urmez.
Cand am fost la controlul oftalmologic pentru ochi, doamna doctor a zis ca am dificultati in gasirea numerelor, pe care le-am vazut , dar ultimele doua numere le-am vazut mai greu si mi-a recomandat sa nu conduc pe timp de noapte. Eu in viata de zi cu zi vad culorile foarte bine si pot sa deosebesc usor nuantele chiar daca sunt de aceeasi culoare. Eu fac diferenta dintre culorile la semafor, vad foarte bine stopurile masinilor, in trafic ma descurc la fel de bine ca si o persoana care nu are aceasta conditie, poate chiar mai bine. Nu port ochelari si pot sa zic ca am o acuitate vizuala foarte buna, doar ca la testul respectiv am probleme cu identificarea numerelor. Intrebarea mea este daca prin Ordinul 350 din 12.04.2003 in care se schimba lista de afectiuni ce fac incompatibile aceste afectiuni cu calitatea de sofer si in care in noua lista nu se mai face referire la aceasta conditie, de ce se tine totusi cont de acest test ? Este vorba de interpretare legislativa si nu imi dau eu seama ? Din cate am citit eu, textul de lege nu face nici o referire la discromatopsie. Eu personal nu gasesc nimic periculos in faptul ca am carnet de sofer si conduc, dimpotriva, sunt convins ca cei care nu aceasta conditie fac mai multe accidente decat cei care au discromatopsie.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua ... eu as vrea o lamurire in ceea ce priveste problema de care se lovesc multi tineri din ziua de azi, in special baietii ... Ma refer la nedistingerea culorilor ( discromatopsie ), este o conditie pe care o am si eu, mostenita cel mai probabil de la una din bunici, totusi, pot sa disting culorile foarte usor in realitate, dar la testul "atlasul lui ishihara" am probleme in recunoasterea numerelor din buline. Intrebarea mea este de ce la noi in tara nu se angajeaza asemenea persoane din acest motiv ... ma refer la cei care aleg sa candideze pentru posturi in politie, pompieri, etc. Se mai pune problema si la cei care vor sa obtina permisul de conducere si fara o mica "atentie" la medicul oftalmolog nu se poate trece de aceste examen. Din cate am inteles eu din Monitorul Oficial 269/17.04.2003 unde se modifica lista bolilor sau afectiunilor incompatibile cu calitatea de sofer si ma gandesc ca se merge pe aceeasi idee si la examenul oftalmologic ce se face pentru admiterea in Politie, de ce este necesar sa se faca un asemenea test care mi se pare ca discrimineaza persoanele care au aceasta conditie. Din cate am vazut in timp ce ma informam despre aceasta "conditie", 10% din barbatii din Romania si nu numai au aceasta afectiune. Totusi, ei au permis de conducere si chiar se afla in randurile Politiei, Pompierilor, Armatei romane si asa mai departe. Am vazut cateva cazuri in unele persoane au ajuns sa faca o petitie la Curtea Europeana din cauza ca nu au putut sa obtina carnteul de sofer. As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce aceasta discriminare, cand in statele vecine sunt cazuri similare dar acolo este posibil ca un cetatean din acel stat poate sa obtina un post in cadrul Politiei, Armatei, etc. Va multumesc.
Răspuns la discuția Miopia si munca la calculator
radlili a scris:

Conform fisei de expunere la riscuri, activitatea de programator presupune suprasolicitarea analizatorului vizual.
In HG 355/2007 modificata, la fisa nr. 126, se precizeaza:
Fişa 126. Suprasolicitarea analizatorului vizual
Examen medical la angajare:
a) conform datelor din Dosarul medical (atenţie: acuitate vizuală)
b) examen oftalmologic - la indicaţia medicului specialist de medicina muncii
Examenul medical periodic:
- examen clinic general - anual (atenţie: acuitate vizuală)
- examen oftalmologic - la indicaţia medicului specialist de medicina muncii
Contraindicaţii:
- scăderea acuităţii vizuale sub 0,5 la AO fără corecţie sau sub 0,7 la ambii ochi cu corecţie optică eficientă (diferenţa de corecţie optică > 3D între ochi)
- glaucom cu unghi îngust neoperat
- glaucom cu unghi deschis (anterior diagnosticat)
- disfuncţii severe ale echilibrului oculomotor
- tulburări ale simţului cromatic pentru lucrările vizuale care constituie un risc în cadrul neperceperii lor
- retinopatie pigmentară
- orice afecţiune oculară acută până la vindecare
Asa cum spunea si nikol, doar medicul de medicina poate decide daca poti sau nu sa lucrezi la calculator; este posibil sa iti dea un "apt conditionat", adica sa desfasori activitatea cu pauze regulate de cate 10 minute la fiecare 2 ore de lucru; acest lucru nu este o problema, pt. ca toti cei care lucreaza cu calculatoarele trebuie sa respecte aceasta cerinta.
succes.

Buna ziua ... eu as vrea o lamurire in ceea ce priveste problema de care se lovesc multi tineri din ziua de azi, in special baietii ... Ma refer la nedistingerea culorilor ( discromatopsie ), este o conditie pe care o am si eu, mostenita cel mai probabil de la una din bunici. Intrebarea mea este de ce la noi in tara nu se angajeaza asemenea persoane din acest motiv ... ma refer la cei care aleg sa candideze pentru posturi in politie, pompieri, etc. Se mai pune problema si la cei care vor sa obtina permisul de conducere si fara o mica "atentie" la medicul oftalmolog nu se poate trece de aceste examen. Din cate am inteles eu din Monitorul Oficial 269/17.04.2003 unde se modifica lista bolilor sau afectiunilor incompatibile cu calitatea de sofer si ma gandesc ca se merge pe aceeasi idee si la examenul oftalmologic ce se face pentru admiterea in Politie, de ce este necesar sa se faca un asemenea test care mi se pare ca discrimineaza persoanele care au aceasta conditie. Din cate am vazut in timp ce ma informam despre aceasta "conditie", 10% din barbatii din Romania si nu numai au aceasta afectiune. Totusi, ei au permis de conducere si chiar se afla in randurile Politiei, Pompierilor, Armatei romane si asa mai departe. Am vazut cateva cazuri in unele persoane au ajuns sa faca o petitie la Curtea Europeana din cauza ca nu au putut sa obtina carnteul de sofer. As vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva de ce aceasta discriminare, cand in statele vecine sunt cazuri similare dar acolo este posibil. Va multumesc.