avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Activitate mihaiela1974

Activitate mihaiela1974

Sunt angajat al SNTFM SA.Conform art.89 din contractul colectiv de muncaal anului 2010, respectiv 2011 , copilul meu a beneficiat de abonament gratuitCFR, pe o zona km 73, tren personal si accelerat , fiind elev in orasul Cluj-Napoca .In data de 28.03.2011, am fost instiintat ca se impoziteaza abonamentul CFR, incepand cu data de 1 ianuarie 2011.La 1 aprilie, am predat abonamentul CFR.Mi s-a retinut impozit pe 3 luni retroactiv pentru acest abonament , fara a fi instiintat.Mentionez ca un abonament normal pe aceasta distanta costa 90 lei pe luna, deci pentru elevi cu 50% reducere, ar fi 45 lei lunar...impozitul care mi s-a retinut de societatea la care sunt angajat, a fost de 83 lei pe luna , in total de 249 lei..toti odata.Exista vreo lege fiscala care sa permita asemenea impozit ...ata de mare? Si sa se retina tot odata ..si asta fara sa fiu anuntat in prealabil? Va rog daca poate cineva sa-mi ofere un raspuns...Va multumesc!
Am vrea sa stim unde suntem incadrati angajatii auxiliari, dic cadrul scolilor , marefer in mod special la ingrijitori curatenie ...pentru ca ..in momentul cand au fost cresteri salariale in invatamant , au spus ca noi nu facem parte din aceasta categorie , iar cand au fost reduceri de salar in sistem , faceam parte ...Ai cui suntem...?As mai vrea sa stiu exact, cine poate sa-mi raspunda , va rog din suflet , daca se acorda ceve sporuri ..legale in cazul ingrijitorilor cutatenie din scoli.Daca da.., conform caror legi.. Multumesc celor ce ma pot lamuri..:)
Conform Legii 130/1996 , art. 30, HG. 281/1993 art.8(1)a, Comisia paritara avand ca parti Inspectoratul Scolar al Judetului Alba, Sindicatul Invatamant Alba si Sindicatul Preuniversitar Alba, au hotarat acordarea unui spor de 10% din salariul de baza pentru conditii deosebite de munca , grele ,periculoase sau penibile pentru ingrijitorii de curatenie ,activitati de intretinere a instalatiilor grupurilor sanitare din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din judetul Alba , conform art.41 3a din Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel national pe anii 2007-2010.
Aceasta hotarare s-a pus in aplicare la toata unitatile de invatamant din judet , numai la una nu ...Ma intreb ore salariatii acestei scoli nu au aceleasi drepturi ca si angajatii celorlalte scoli, nu e aceeasi legea pentru toti?Ori aceasta lege asfel formulata sa ramana la latitudinea conducerii institutiei?