avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters85367

Activitate ContSters85367

Adica sa ii amenint cu amenda ca sa imi dea banii? Ei sunt deschisi dar spun ca nu se poate ca le cere codul muncii sa fie un act aditional facut inainte de modificarea salariala. Daca exista o solutie pertinenta spuneti-mi dvs care ar fi aceea. eu asta am intrebat, care ar fi solutia ca ei sa imi dea banii. Se poate totusi incheia un act aditional retroactiv? Daca nu, angajatorul, fiind o institutie publica, poate da bani fara contract/act aditional? Cum?
In raspunsul prin care mi s-a solutionat contestatia se precizeaza ca modificarea nu poate opera retroactiv, fiind necesara incheierea unui act aditional la cim, conform art, 17 alin 5 din Codul Muncii.
Puteti sa detaliati va rog? Sa stiu ce sa cer, cum sa pun problema. Pot sa imi dea banii daca nu sunt prevazuti nicaieri? Este vorba despre sporul de vechime, care in contract a fost aplicat la o baza incorecta, de aici intervenind diferenta.
Insa drepturile mi se cuvin de la data de 19 iulie, data la care m-am angajat. Am depus contestatie pe 1 august si s-a solutionat astazi. Spun ca nu imi pot acorda retroactiv, deoarece actul aditional trebuie incheiat inainte de modificare.
Conform art. 17 alin (5) din Codul Muncii, ,,orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adițional la contract, anterior producerii modificării, cu excepția situațiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.''Ca urmare, in urma solutionarii contestatiei, de catre ordonatorul de credite, se pot acorda drepturi retroactiv? Cum, daca actul aditional trebuie incheiat inainte? Multumesc
Buna ziua,
Daca s-a solicitat restituirea dosarului de participare la concurs in temeiul legii pentru protectia datelor cu caracter personal, exista temei legal pentru retinerea dosarului. Inteleg ca se doreste retinerea lui ca proba privind participarea si indeplinirea conditiilor de participare.
Buna ziua,
Daca am ratat termenul de 20 zile stabilit pentru introducerea contestatiei la angajator, privind stabilirea drepturilor salariale, mai am vreo cale de recuperare? Este vorba despre stabilirea drepturilor salariale prin CIM, la data angajarii, stabilite in mod eronat, sau cel putin asa consider eu.
Multumesc.