Multumesc pt sfat, dar negocierea iese din calcul in acest caz. Am solicitat de 4 ori informatii legate de modul in care au fost calculate penalizarile, comisionul datorat si retinut, decizia de penalizare. Nu am primit nici macar un raspuns pe mail, daramite o posibilitate de a negocia. Societatea este intr-un fel de silenzio stampa, transparenta zero.
Daca se poate, ce varianta am de a pune presiune pe societate, in codul muncii gasind doar articolul prin care se interzic orice retineri, in afara celor datorate statului, fara o hotarare judecatoreasca.
Buna ziua,
sunt colaborator al unei societati de asigurare. In cursul anului trecut am avut depuneri de prime incasate efectuate cu intarziere, fiind calculate penalizari de catre comisia de verificare. In contractul de colaborare sunt prevazute penalizari de 0,5%/zi intarziere, dar problema este ca banii au fost retinuti fara a se comunica vreo decizie de retinere, scrisa sau verbala, iar comisionul este retinut in intregime de cateva luni. Exista vreo posibilitate de a reesalona penalizarile, sau de a primi retroactiv comisionul, daca nu mi-a fost comunicata nicio decizie de retinere a penalizarilor?
In ziua prezentarii comisiei A.N.L. pt ancheta sociala mi-a fost acceptat certificatul de casatorie in vederea modificarii punctajului, nu si contractul de inchiriere incheiat in forma autentica, chiar daca ambele acte au fost depuse dupa termenul initial de completare a dosarului. In urma definitivarii listei de prioritati pt locuintele ce urmeaza a fi repartizate, am pierdut dreptul la o astfel de locuinta pt 2 puncte, contractul de inchiriere putand aduce 3 puncte suplimentare. Se poate face ceva d.p.d.v. legal sau comisia are dreptul subiectiv de a accepta sau resp[inge acte?
Va rog raspuns cat mai urgent, intrucat lista a fost publicata astazi, si termenul de contestare este foarte scurt.
Dupa expirarea termenului de depunere a documentelor pentru dosarul A.N.L., s-a modificat situatia initiala in sensul ca m-am casatorit, modificandu-se starea civila, incheind apoi un contract de inchiriere, modificandu-se situatia locativa. In ziua sosirii comisiei de ancheta mi s-a spus ca certificatul de casatorie poate fi luat in calcul in timp ce contractul de inchiriere nu. Exista vreun temei legal prin care contractul de inchiriere poate fi eliminat din calculul punctajului sau este doar "buna-vointa" comisiei A.N.L.?
Pentru a face dovada locului de munca, la depunerea actelor pentru dosarul A.N.L., se solicita o copie a carnetului de munca. Intrucat angajatorul doar a inregistrat la I.T.M. contractul de munca, neincheind carnet de munca, nu am putut depune decat o copie a contractului. Adresa venita din partea primariei spune ca, fara copia carnetului de munca, nu mai indeplinesc conditiile cerute pentru obtinerea locuintei.
Se poate face dovada doar cu ajutorul copiei contractului, sau nu?
Daca da, in baza carei reglementari legale?
Multumesc pt raspuns. Revin cu o intrebare:
Exista posibilitatea ca, comisia sa nu ia in calcul solicitarea de modificare a punctajului existent initial? Daca da, aceasta reprezinta o incalcare a legii sau totul este lasat la "buna-credinta" a comisiei?
Viitoarea mea sotie a depus dosarul pentru obtinerea unei locuinte A.N.L.,iar termenul limita de depunere a actelor a expirat deja. Intrucat exista un bloc ce urmeaza a fi dat in folosinta in cursul acestui an, intrebarea mea este:
Daca intre timp, pana la repartizarea locuintelor, ne casatorim, putem depune certificatul de casatorie in vederea cresterii punctajului? Sau sunt luate in calcul doar conditiile existente la momentul depunerii dosarului?
Pentru ca textul de lege spune ca"Solicitantul trebuie sa fie major, in varsta de pana la 35 de ani la data repartizarii locuintei", si nu la data depunerii dosarului.In concluzie, orice modificare ar trebui luata in calcul pana la data repartizarii.Sau nu?!