avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Activitate ViorelMocanu

Activitate ViorelMocanu

Răspuns la discuția Deschidere PFA sau II
Bună ziua,

Tocmai (sper eu că) am finalizat procesul de înregistrare la Registrul Comerţului (de la care am luat în original o Rezoluţie care dispune înregistrarea şi autorizarea funcţionării PFA cu activităţi informatice, un Certificat Constatator şi un Certificat de Înregistrare gen diplomă). Apoi am mers la Administraţia Financiară a sectorului de care aparţin, unde astăzi am dus toate actele necesare plus Registrul Jurnal de Încasări şi Plăţi şi Registru Inventar pe care le-am numerotat şi pe care am primit câte-o ştampilă, şi am luat şi Registrul unic de Control. În plus, am dat şi comandă de ştampilă, urmând să mi-o ridic mâine.

Întrebările mele sunt:

1. Pot tăia facturi şi chitanţe începând de mâine?
2. Mai e nevoie să achiziţionez casă de marcat sau orice alt document în vederea funcţionării ca PFA cu sediul acasă, care desfăşoară activităţi informatice? (web design şi dezvoltare de proiecte online)

Mulţumesc anticipat,

Viorel.
Răspuns la discuția Impozit programatori
Mulţumesc şi eu pentru răspunsuri!

ªi dacă tot e să deviem puţin de la subiect, faptul că există procesul de inflaţie a sistemului de învăţământ (prin care nu numai în România, acum 20-30 de ani dacă aveai facultate aveai loc de muncă GARANTAT) şi faptul că învăţământul superior românesc este printre cele mai slabe din lume, neputându-se adapta materiilor cu dinamică foarte mare şi neputând promova calitatea învăţământului datorită corupţiei şi incompetenţei, mă face să cred că mai bine munceşti la negru decât să încerci să intri în legalitate. Nicio facultate din România, cu atât mai puţin cele tehnice şi informatice, nu te pregătesc să devii un bun profesionist dacă le urmezi cu stricteţe cursurile şi nu faci nimic pentru dezvoltarea personală. Ceea ce e o mare aberaţie, din care se poate trage concluzia că mai bine nu te mai chinui printr-o Automatică, Electronică sau Cibernetică aiurea.

În fine, e trist, dar asta e situaţia.

Mulţumesc încă o dată, toate cele bune!
Am înţeles, mulţumesc frumos.
Bine v-am găsit!

Sunt student, însă am diplomă de liceu care atestă faptul că pot activa drept operator calculator. Pe baza acesteia, vreau să mă înregistrez ca PFA. Asta se va întâmpla săptămâna asta.

Pot beneficia în vreun fel de această scutire de impozit, sau e valabilă doar angajaţilor într-o firmă?

Totodată, la înregistrarea ca PFA, trebuie să aleg doar anumite coduri CAEN pentru a beneficia de scutire (dacă e cazul, bine-nţeles).

Mulţumesc anticipat!