avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate mauritz

Activitate mauritz

Gen:f
Data nasterii:1967
Stagiul de cotizare:33 ani 7 luni
Alte date: din 1993 pana la momentul actual(27 ani) grupa II - sectie de TBC.
In perioadele :
01.08.1985 - 26.08.1986
01.10.1986 – 15.06.1988
22.04.1992 - 01.06.1993
am lucrat in chirurgie sectia de Anestezie -Terapie Intensiva in 3 ture , sora medicala tip I , in carnetul de munca perioadele de mai sus nu sunt mentionate grupa II,la colega mea pe aceea perioada este trecut in carnetul de munca Grupa II si este deja in pensie.
Intrebare : cine face corectii in carnetul de munca ? cand pot iesi la pensie? cu stima Mauritz
La ce alte acte normative se refera Art.60 (2) ?
Art. 60. -
(2) Reducerile vârstelor standard de pensionare prevăzute la art. 55, precum şi cele prevăzute de alte acte normative pot fi cumulate fără ca reducerea totală să fie mai mare de 13 ani.
Spuneti-mi va rog , de ce?
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca reducerea varstei standard de pensionare din Art.55 (1) a) Tabel 1 si reducerea din Art.65 conform Art.60 se pot cumula ? fara sa depaseasca 13 ani ? Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , in vigoare de la 01 ianuarie 2011, consolidata din data de 10 ianuarie 2019 :

Art. 55. - (1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare, după cum urmează:
a) conform tabelului nr. 1, în situaţia persoanelor care au realizat stagii de cotizare în condiţii deosebite de muncă; …
si
Art. 60. -
(2) Reducerile vârstelor standard de pensionare prevăzute la art. 55, precum şi cele prevăzute de alte acte normative pot fi cumulate fără ca reducerea totală să fie mai mare de 13 ani.
si
Art. 65
(5) Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).

Multumesc anticipat,
cu stima
Mauritz
Buna,
Vreau sa angajez pe cineva la un punct de lucru avand functia de coordonator sau responsabil ;
va rog sa-mi spuneti care este incadrarea actuala in COR ? sau echivalentul acestuia. Eventual daca puteti sa ma ajutati si cu fisa postului...
Va multumesc anticipat.
multumesc , insa in noul cod civil apare:
14. Articolul 348 se modific i va avea urmtorul cuprins:
,,Aportul de bunuri comune Art. 348. - Bunurile comune pot face obiectul unui aport la societi, asociaii sau fundaii, n condiiile legii."
15. Articolul 349 se modific i va avea urmtorul cuprins:
Art. 349. - (1) Sub sanciunea prevzut la art. 347, niciunul dintre soi nu poatesingur, fr consimmntul scris al celuilalt so, s dispun de bunurile comune ca aportla o societate sau pentru dobndirea de pri sociale ori, dup caz, de aciuni. n cazulsocietilor comerciale ale cror aciuni sunt tranzacionate pe o pia reglementat, soulcare nu i-a dat consimmntul scris la ntrebuinarea bunurilor comune nu poate pretindedect daune-interese de la cellalt so, fr a fi afectate drepturile dobndite de teri.(2) n cazul prevzut la alin. (1), calitatea de asociat este recunoscut soului care aaportat bunul comun, dar prile sociale sau aciunile sunt bunuri comune. Soul asociatexercit singur drepturile ce decurg din aceast calitate i poate realiza singur transferulprilor sociale ori, dup caz, al aciunilor deinute.(3) Calitatea de asociat poate fi recunoscut i celuilalt so, dac acesta i-a exprimatvoina n acest sens. n acest caz, fiecare dintre soi are calitatea de asociat pentru prilesociale sau aciunile atribuite n schimbul a jumtate din valoarea bunului, dac, princonvenie, soii nu au stipulat alte cote-pri. Prile sociale sau aciunile ce revin fiecruia dintre soi sunt bunuri proprii."
nu inteleg concret , va rog sa-mi explicati cat mai babeste!
multumesc
buna ziua, intrebarea mea este : constituie bun comun SRL ul infiintat in timpul casniciei in cazul divortului ; modalitatea de partaj al acestuia ?
multumesc
cu stima