avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Activitate macesanu

Activitate macesanu

Solicit ajutorul unei persoane avizate pentru a inregistra corect in contabilitate, deoarece sunt multe situatii cu care ma confrunt si la care nu am o procedura clara
care sa genereze note contabile;
- produsul vandut se intoarce in garantie, garantia este oferita in calitate de vanzator de mine, dar la randul meu o primesc de la furnizor, adica depind in foarte multe situatii de modul de tratare a garantiilor d.p.d.v. al furnizorului.
Intrare gestiune produs defect in baza bf si a certificatului de garantie, mai jos am cuprins cateva situatii care au caracter permanent:
- produsul trimis la furnizor se intoarce reparat sau chiar inlocuit cu similar de la garantie si il pot inlocui clientului
- produsul trimis la furnizor nu se mai intorce de la garantie, acesta face o factura in rosu pentru acel produs, eu fiind obligata sa rezolv problema clientului prin inlocuirea cu produs similar, sau sa restitui banii daca nu am solutie . De multe ori fiind vorba de produse IT, clientul doreste sa achizitioneze un produs mai bun care implica si diferente de pret dar sunt si situatii cand se doreste cum am mai spus restituirea banilor.
- produsul nu se mai afla in garantie la furnizor, dar la mine in calitate de vanzator la o terta persoana este inca in garantie.
Acestea sunt situatiile prevazute de mine si ma interseaza inregistrarea lor in contabilitate.