avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Activitate Rih85

Activitate Rih85

slai a scris:

Amenzile le ia soferul, nu masina.
Mai raman amenzile de la camerele radar, dar la care vine intai acasa scrisoare sa anuntati cine a condus masina in locul x, la ora y.
Si cele de la camerele de rovinieta, dar care se anuleaza in instanta, pe baza actelor care dovedesc vanzarea.
Cu procura, fara procura, el va vinde masina mai departe. Pentru ca el este proprietar, si nu il puteti impiedica sa-si vanda proprietatea.


Buna. Ai dreptate. Conform contractului de vanzare-cumparare + a faptului ca la financiar masina a fost trecuta pe numele lui , masina este a lui proprietate persoanal. Eu nu ii ingradesc dreptul de a-si vinde proprietatea ci doar posibilitatea de a o face atat timp cat masina inca este pe numele meu in evidenta Politiei. Atata tot.
Update: Am fost astazi si am facut scrisoarea de de revocare a procurii si cum sunt obligat sa anunt cumparatorul de acest lucru si pentru a avea dovada acestui lucru am trimis prin posta cu recomandata copia dupa decizie. Urmeaza acum hotararea judecatoareasca pentru radierea masiniii de pe numele meu.
Deci am fost astazi la serviciul de inmatriculari si am vb cu politistul de acolo si mi-a spui clar. Sunt 2 posibilitati.. ori il conving pe cumparator sa treaca masina pe numele lui ori obtin o hotarare judecatoreasca prin care Politia este obligata sa radieze masina de pe numele meu. Altfel in situatia mea nu se poate.
Mai am o intrebare. Certificatul fiscal pe care i l-am dat cumparatorului este valabil doar luna aceasta si altul nu mai poate fi scos pe acelasi motiv in aceeiasi luna. Daca eu ma duc pe data de 1 luna viitoare si il scot pe motiv de expirare(se poate ca am intrebat tot azi la finante locale) sunt sigur ca in acea luna masina nu este instrainata catre al 3-lea om? Ca actualul cumparator nu mai poate scoate fiscalul in numele meu.. sau ma insel?
Am sa incerc ambele solutii... cautat avocat pentru acea hotarare judecatoareasca si incercat reziliat procura.
Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om care il cunosteam partial. Pentru ca taxa de mediu are o valoare destul de ridicata si mi-a promis ca o cumpara pentru sotia lui, am fost amandoi de acord sa facem la notar o procura speciala pentru ca el (cumparatorul) sa poata utiliza masina fara sa plateasca taxa de mediu. Nu ma deranja ca eu sa fiu inca proprietar in acte, asadar am fost la notar si am facut procura, insa aici o prima problema...
1. Notarul i-a spus ca pentru a putea folosi masina este nevoie de contract de comodat (190 ron) insa cumparatorul avand o experienta fericita anterioara cu fratele lui care a folosit o procura speciala (90 ron) a decis sa foloseasca asa ceva. De fapt procura ii ofera doar dreptul de a o vinde si contine anumite paragrafe care pot fi interpretate ca avand dreptul a o folosi si normal. Am zis ok.. nu e nici o problema. Am facut actele la notar... apoi am fost si am facut facut contractul de vanzare-cumparare apoi am fost la primarie la financiar si am scos acel act prin care arata ca nu aveam datorii si ca doresc sa scot masina de pe numele meu si sa o pun pe numele cumparatorului.
In acest moment stiu ca trebuia sa scriu pe certificat de inmatriculare faptul ca se instraineaza catre cumparator la data de... si astfel il oblig ca in termen de 30 de zile sa o inmatriculeze la politie de numele lui insa NU am facut asta tocmai pentru a evita plata taxei de mediu. Dupa ce am facut aceste acte i-am dat Certificatul de inmatriculare, CIV, cheile masinii, asigurarea, rovinieta si la revedere.

Totul bine si frumos pana cand am aflat ca de fapt cumparatorul a scos masina la vanzarea si spune ca are procura,etc. NU ma deranjeaza atat de tare faptul ca o vinde pentru ca are dreptul sa o vanda cu acea procura la pretul stabilit in procura, insa nu doresc ca actele in care eu figurez ca proprietar Certificat, CIV, Asigurare, etc sa ajunga la al 3-lea, 4-lea ,etc cumparator.. Nu doresc sa ma trezesc cu probleme la politia rutiera din cauza acestei dorinta de a-l ajuta.
Concluzia: As dori sa stiu daca este o posibilitate de a ma scoate din baza de date a politiei rutiere ca proprietar in urma vanzarii(contract vanzare-cumparare) tocmai pentru a evita viitoare neplaceri. Pe procura scrie clar ca poate fi revocata daca fac cerere scrisa insa eu doresc ca aceasta solutie sa fie ultima. NU ma deranjeaza ca o vinde, dar ma deranjeaza ca o face cu mine proprietar in actele de la politie, ca la financiar nu mai figurez.
Imi puteti spune ce neplaceri imi poate cauza aceasta "afacere"?X-(

Răspuns la discuția Contestare decizie de concediere
tudorvaleriu a scris:

1. Daca citeati art.268 din Codul muncii intelegeati ce a spus colegul "top dan", avocat si stie ce zice.

2. Va redau textul un extras din art.268 din Codul muncii:
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
(4) Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

3. Asadar puteti contesta decizia (la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul) pentru a se constata nulitatea ei.
4. De altfel ma intreb cum au inregistrat-o cei de la ITM daca nu era intocmita conform legii? E si vina lor, nu au nici o scuza.



nu cred ca acele persoane de la ITM se uita la asa ceva. pun stampile si semneaza fara sa se uite. In caz de nevoie pot pune actele scanate. E greseala lor.
Răspuns la discuția Contestare decizie de concediere
top dan a scris:

Art.268 din Codul muncii prevede sanctiunea nulitatii absolute pentru neindacarea instantei coimpetente de solutionare a eventualei contestatii. Art.74 din acelasi cod care prives te decizia de concediere pentru motive neimputabile salariatului se coroboreaza cu art. 268 lit. e si f., in privinta termenului de contestare si a instantei competente. Contestati decizia si aveti reale sanse


Multumesc pentru raspuns. Asa ma gandeam si eu ca este. Voi contesta decizia. Multumesc pentru reply.
Buna ziua. Ma numesc Adrian si as dori sa primesc anumite lamuriri cu privire la decizia de concediere care nu tine de salariat conform art 65 din codul muncii. Decizia a fost luata datorita dificultatilor economice ale firmei. (asa zic ei).Firma la care lucram (SC. Liptograph SRL) facea parte dintr-un grup de firme (Printco). Locuri disponibile in firma Litograph nu existau pentru ca eram 2 anagajati insa in firma Printco erau. Ce sansa de castig as avea daca contest aceasta decizie deoarece nu mi-a fost acordat acel salar compensatoriu conform CCM pe nivel national iar pe decizia de concediere este trecuta perioada de 30 de zile in care pot sa fac contestatie dar nu a fost trecuta instanta de judecata unde ma pot adresa. Astept raspuns. Va multumesc.