avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Activitate marcumc

Activitate marcumc

Buna ziua,
subiectul revine in actualitate, se pare. Marti, 28 aprilie 2009 a avut loc o sedinta de guvern: "Persoanele care stau in chirie de trei ani intr-o locuinta ANL au dreptul sa o cumpere, anunta inca de marti premierul Emil Boc."

normele metodologice de aplicare a Legii nr.152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte, a caror modificare si completare a fost aprobata in sedinta Guvernului de miercuri, 13 februarie 2008, spun, printre altele:
"Aceste locuinte se pot vinde la solicitarea tinerilor care sunt titulari de contract de inchiriere, cu respectarea urmatoarelor conditii: [...] venitul mediu pe membru de familie la data vanzarii al titularului contractului de inchiriere a locuintei sa nu depaseasca cu 100% salariul mediu brut pe economie."

intrebarea mea este urmatoarea: sunt necasatorita, fara persoane in intretinere si sunt titular de contrat de inchiriere a unei locuinte construite prin anl incheiat de mai mult de 3 ani. sunt interesata sa o cumpar. insa, nu mai obtin nici un venit salarial pe teritoriul Romaniei, fiind angajata in prezent de o institutie europeana in Luxembourg. venitul meu actual, salarial, depaseste plafonul de mai sus.
indeplinesc conditia de mai sus pentru a putea cumpara locuinta? se ia in considerare venitul salarial din strainatate?

va multumesc,