avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare locuinta cu chirie de la ANL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare locuinta cu chirie de la ANL

Locuiesc intr-un apartament cu chirie de la ANL si am inteles ca dupa 5 ani se poate cumpara. Problema mea este urmataorea: dosarul de inchiriere a fost facut pe numele meu dar au fost luate in calcul si datele sotului si ale copilului minor, este vorba de un apartament cu 3 camere. Intre timp s-a pronuntat divortul si in locuinta ANL am ramas eu si copilul. Nu stiu daca se mai face o noua evaluare a dosarului...sau daca
mai am posibilitatea sa achizitionez acest apartament? Sau mi se da o alta optiune?
Cel mai recent răspuns: marcumc , utilizator 01:36, 3 Mai 2009
Daca o sa se vanda va fi cu siguranta a dvs., bineinteles daca o sa aveti cu ce il achizitiona :D
Voi avea cu ce sa o achizitionez, dar ma sperie ca nu mai indeplinesc conditiile contractuale: este mentionat faptul ca in cazul schimbarii numarului de membrii din familie, contractul se reziliaza. La divort am cerut folosinta exclusiva a spatiului. E bine sa ma incurajeze cineva dar e si mai bine daca as avea certitudinea ca pot cumpara casa. Cum am mai spus in ap de 3 camere am ramas doar eu si copilul minor.
Ar trebui citit contractul cu atentie. Nu conteaza cine era trecut in contract din familie. De asemeni, era inutil sa cereti folosinta apartamentului in instanta la divort, folosinta oricum era a dv. si sotul il folosea in virtutea drepturilor sotului. Cand pierdea calitatea de sot, pierdea si dreptul de folosinta. ;)

Oricum, trebuie sa va uitati la contract. Daca l-ati incalcat, daca prevede daune pentru aceasta...
ancasiia a scris:

ma sperie ca nu mai indeplinesc conditiile contractuale: este mentionat faptul ca in cazul schimbarii numarului de membrii din familie, contractul se reziliaza.


Sa fie o asemenea stupizenie de clauza? La o adica ... imi interzic sa fac copii... ca sa nu schimb numarul membrilor de familie!??
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2008
romascanu, moderator
De-aia ii spuneam sa citeasca atent conttractul, ca e posibil sa spuna ca, daca nu comunica schimbarea numarului de membri ai familiei, se reziliaza.Ori similar.
Nu cred sa spuna ca n-ai voie sa faci copii. Ar insemna ca, dupa incheierea unui astfel de contract, sa nu-ti poti lua sora sau mama sa locuiasca impreuna cu tine acolo.

Alte discuții în legătură

Locuinte anl cu chirie, ce se intampla in caz de divort? kirakiralina kirakiralina Am primit prin ANL o locuinta cu chirie, pt tineri pana in 35 de ani. Titularul contractului de inchiriere sunt eu, sotul e trecut la membrii familiei care ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si mostenire casa. Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua , As dori sa va adresez 2 intrebari si sper sa pot primi si raspuns, dar intai sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba. O persoana ( X ) ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori aly.ionel aly.ionel Buna ziua. Sunt insurat de 7 ani si am o fetita de 5 ani. Acum 2 luni am primit o locuinta ANL, la care sotia este titular de contract. Acum 1 luna am deschis ... (vezi toată discuția)