avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate oneageo2001

Activitate oneageo2001

Beneficiarul unei pensii de urmas are dreptul la cele 6 taloane de reducere pe CFR?
Din 15 proprietari ai unei scari (5 apartamente pe etaj) 14 au optat pentru instalarea de centrale pe gaze pentru incalzire si apa calda. unul singur nu doreste acest lucru, desi alta modalitate de a avea caldura si apa calda nu are, firma care ne furniza aceste servicii aflandu-se in insolventa si sistand aceste servicii. El locuind la ultimul etaj, vecinii de la etajele inferioare vor sa taie toate tevile de la fosta instalatie, avand acum instalatii duble care ocupa foarte mult loc in case. Legal, se poate face acest lucru sau nu? Cu multumiri
Suntem 2 surori care am mostenit o proprietate formata din casa si teren.
Cum se imparte aceasta mostenire in cazul in care una dintre ele a facut niste reparatii la aceasta casa, cealalta necontribuind cu nimic

Va multumesc.
Ce se poate face in cazul in care angajatorul are debite la Bugetul asigurarilor pentru somaj, refuza sa se scrie acest lucru in adeverinta, iar omul nu primeste adeverinta pentru a se inscrie la somaj?
Un salariat al unei sucursale de firma a avut CIM-ul suspendat pt. cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. In aceasta perioada sucursala s-a desfiintat, tot personalul fiind preluat de o alta sucursala a aceleiasi firme, din alta localitate. La data preluarii, carnetul sau de munca nu a fost preluat de noua sucursala, ci a ramas la inspectorul de personal de la fosta sucursala.
Incetandu-i acum perioada de suspendare, cum trebuie sa procedeze noua sucursala cu carnetul sau de munca, tinand cont ca nu ar mai avea nevoie de serviciile acestui om.
Cu multumiri si stima.