avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiarul unei pensii de urmas are dreptul la cele ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiarul unei pensii de urmas are dreptul la cele 6 taloane ...

Beneficiarul unei pensii de urmas are dreptul la cele 6 taloane de reducere pe CFR?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:53, 21 Decembrie 2020
Legea 147/2000
art. 1
(1) Pensionarii din sistemul public de pensii, precum și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale beneficiază anual de un total de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio R și trenuri interregio IR fără regim de rezervare clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de călători clasa a II-a, la transportul intern în comun, între localități.
.....

Legea 263/2020
art. 51
(1) În sistemul public de pensii se acordă următoarele categorii de pensii:
a) pensia pentru limită de vârstă;
b) pensia anticipată;
c) pensia anticipată parțială;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmaș.
...


In speta, persoanele care beneficiaza de una dintre pensiile care se acorda in sistemul public are dreptul la un număr de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio R și trenuri interregio IR fără regim de rezervare clasa a II-a, cu mijloace auto sau cu navele de călători clasa a II-a, la transportul intern în comun, între localități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) johnyro johnyro -buna ziua.as dori sa stiu daca taloanele de indemnizatie sociala(pensie de urmas) au dreptul la reducere 50 % la transportul pe calea ferata conform legii ... (vezi toată discuția)
Tichete gratuite pensionari crocolina3 crocolina3 Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine.Am o nelamurire legata de folosirea tichetelor gratuite cfr. Mama mea are aceste tichete de culoare verde si as ... (vezi toată discuția)
Cine poate folosi tichetele de calatorie? mucuta gheorghe mucuta gheorghe Eu sunt pensionar.Poate calatori sotia mea ,cu trenul sau auto,folosind tichetele mele de calatorie?Multumesc pentru raspuns, (vezi toată discuția)