avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate cosminwon

Activitate cosminwon

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! În urma unei relații de 4 ani, am un copil ptr care nu am nici un drept, adică nu-l aduce pe la mine, părerea mea nu contează, îl vad ocazional și multe alte lucruri. Nu am fost trecut nici în certificatul de naștere, dar acolo am rezolvat problema. Vreau sa ma judec cu fosta, ca să-mi vad și eu copilul și să-i pot fi tata. Va rog să-mi ziceți dacă ceea ce vreau eu este ceva complex și îmi trebuie avocat! Nu vreau să-i iau copilul sau să-i fac rău în vreun fel, ci doar să-mi capăt drepturile obligațiile mele de tata. Nu mai vreau sa se folosească de copil ca să profite de mine. Va mulțumesc ptr eventualele răspunsuri!
Buna seara! revin cu un update la problema mea. executarea silita este ptr o descoperire de card care a fost achitata la contractarea creditului de nevoi personale in valoare de 9200 euro.
astazi 11/05/2023 am achitat suma ptr care eram executat si cand am fost la banca cu adeverinta data de catre executor,mi s-a zis ca mai am un cont in euro cu popriri. Ptr contul in euro,eu nu am primit nici o notificare de la executor,asa cum am primit la descoperirea de card. Nu cumva datoria de 9200 euro trebuia sa fie prescrisa daca eu nu am primit nimic si nu am mai platit nimic? Nu stiu incotro sa ma duc sau la cine este dosarul de la cei 9200 euro,ca sa-l iau si sa vad ce se intampla.
Rugamintea mea este sa ma ajutati cu niste sfaturi ptr ca nu stiu ce sa fac in cazul asta,iar avocatul la care am fost mi-a zis sa o fac pe prostul si sa zic ca nu este adevarat ca am contul in euro si ca nu stiu nimic de el.
la executorul de la care a fost dosarul meu,nu mai figureaza nici o alta datorie. Am sunat de 2 ori si de 2 ori mi s-a zis ca dosarul meu este inchis si ca nu mai am alt dosar,dar dupa ce le-am dat CNP-ul mi l-au gasit doar pe asta inchis astazi.
Este posibil ca cel cu datoria in euro sa se fi prescris si din cauza asta mi s-a zis ca s-a inchis?
Datoria la descoperirea de card a fost de 2900 lei si am platit 6620 lei cu tot cu cheltuielile de judecata,iar cei de la banca mi-au zis ca am sa le dau 7500 lei la descoperirea de card. Asta este un lucru care ma deruteaza:de ce imi cer mai multi bani decat suma trecuta in dosarul de executare?
Va multumesc mult!
Va multumesc mult pentru informatii!

gi-jane2 a scris:

Atat e termenul in care puteti face contestatie si curge de la data cand ati aflat de executare.

Am rezolvat cu copia dupa dosar,chiar au fost intelegatori. Am platit 2 lei pe copie si totalul a fost de 250 lei. Intrebarea mea este in legatura cu cele 15 zile... 15 zile ptr ce si incepand de cand?
Buna dimineata! Da,am platit consultanta(totul costa in ziua de azi),dar nu mi s-a zis ca ar putea sa ma ajute dansul. Am fost trimis la executor ca sa iau copie dupa dosar. Am un sentiment ca nu-mi va da nici o copie si nu stiu ce voi putea face,cum sa-l constrang sa-mi dea.
Buna seara!Am fost azi la un avocat si mi-a zis sa merg la executor ca sa fac rost de acte,ca sa vada despre ce este vorba.

Buna seara! Intentionez sa fac contestatie la executare,dar din pacate nu mai detin actele de la data imprumutului(acum 13 ani). Va rog sa ma ajutati cu un sfat despre cum as putea face rost de dosarul de imprumut! Eu sunt dat spre executare silita si as incerca sa merg la executor si sa-l rog sa-mi faca copie dupa dosarul de executare,dar nu stiu daca ma v-a ajuta. A2-a varianta ar fi sa incerc la banca si sa vad daca au cum sa ma ajute. Ar mai fi vreo varianta de a obtine actele? Multumesc!
Buna ziua! Am achizitionat o masina sh care are probleme la motor, de la o societate comerciala din Bucuresti.La cumparare nu s-a putut identifica defectul,el manifestandu-se dupa cativa km parcursi. Am cumparat-o in data de 03-01-2022 si am anuntat societatea ca masina are probleme la motor in data de 06-01-2022. Mi s-a emis factura cu suma data(24500lei).Am fost la service autorizat de mi s-a emis o nota de constatare cu problema motorului, am luat legatura cu cei de la firma care mi-au vandut masina si le-am zis ca vreau sa returnez masina si sa mi se restituie contravaloarea data datorita problemei cu motorul. Tin sa precizez ca NU m-a informat nimeni cum ca masina ar avea probleme si ca nu am parcurs decat 300km cu masina,adica 220km drumul spre casa si drumul la registrul auto. Cum pot face sa-mi recuperez banii dati pe autoturism? Intre timp eu am mai investit circa 2000lei in revizia si cartea de identitate a masinii. Am vreo sansa sa-mi recuperez si banii astia, daca am facturile la tot ce am investit? Va rog sa ma ajutati cu niste informatii referitoare la cazul meu! Va multumesc mult!
Buna ziua! La multi ani si un an nou cat mai bun!
Astazi am fost la cei de la oficiul starii civile-eliberare certificate nastere si mi-au zis ca nu am cum declara la ei ca sunt tatal copilului. Le-am explicat ca am fost informat de catre avocati ca aceasta este calea de urmat ca sa fiu trecut drept tatal copilului,iar o functionara de acolo,intr-un ton rastit mi-a zis ca avocatii nu au dreptate si ca ei daca imi zic ca pot cumpara pamant pe luna,eu chiar ii cred? Le-am zis ca am fost informat si ca voi intampina greutati din partea lor,fapt care i-a facut sa fie si mai zeflemisti si sa ma trateze ca pe un nimeni.
Am plecat de la ei,am ajuns la un birou notarial unde am declarat si legalizat ca eu sunt tatal copilului si ca doresc sa fiu trecut drept tatal lui in certificatul de nastere. Nu am specificat alte doleante(ca vreau sa-mi poarte numele sau mai stiu eu ce). Restul drepturilor si obligatiilor mele fata de copil le voi cere in instanta,dupa ce voi rezolva cu demersul de a-mi trece numele in certificatul de nastere al copilului.
Intrebarea si rugamintea mea ar fi: Puteti sa-mi ziceti va rog, exact articolul si alineatul din lege,care-i obliga pe cei de la starea civila sa-mi rezolve problema? Cumva este "articolul art. 415 alin. (2) Noul Cod Civil, pot fi recunoscuţi numai copiii concepuţi şi născuţi în afara căsătoriei"?
Acum,daca am declaratia notariala,credeti ca voi mai intampina vreun refuz din partea celor de la starea civila?
Multumesc mult ptr. timpul acordat si sfaturile date!
Va multumesc mult pentru timpul acordat si sfaturile date! Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi!