avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate ice21

Activitate ice21

Dar facturile pot avea orice beneficiar? Se pot aduce facturi pe orice nume? Nu ma ajuta sa aduc facturi pt a creste valoarea casei. Am doi copii in intretinere, sotul a plecat cand casa la rosu, parintii mei m-au ajutat in timpul casatoriei si dupa divort (fostul sot a plecat cu foarte multi bani pe care nu i-a justificat desi el spune ca i-a folosit la constructia casei)Normal ca eu nu doresc sa se "umfle" pretul casei deoarece fostul sot nu doreste casa ci doar bani asa ca intyeresul lui este clar sa creasca valoarea casei pentru a beneficia de o valoare mai mare la partaj
Buna ziua!
Da, stiu ca este extrajudiciara si nu este acceptata in proces dar ma intereseaza daca un expert imi poate cere facturi fara sa le am si cum evalueaza el casa daca in zona o casa finisata cu tot cu teren nu ajunge la o asemenea suma? Facturile pot avea orice beneficiar?Facturile sunt importante doar pt suma lor nu si pt celellate date inscrise pe ele? O zi frumoasa!
Primul expert l-am angajat pentru a avea o evaluare a casei pana la acel moment (expertiza care nu este acceptata in instanta deoarce la momentul realizarii nu eram despatiti legalsotul doar parasise domiciliul) A doua exp[ertiza s-a realizat dupa 3 ani in timpul partajului.
Daca eu evaluez casa la o valoare mai mica iar sotul la o valoare mai mare dar nu are acte cum de se evalueaza la valoarea ceruta de sot?
Buna ziua!
In timpul casatoriei am inceput constructia unei case, sotul a plecat de acasa, si pt ca banii care spunea el ca i-a investit in casa nu ieseau conform actelor am angajat un expert. Valoarea vilei(la rosu) cu toit cu teren a ajuns conform expertezei i n jurul sumei de 30,000 euro. Acum suntem in partaj si s-a cerut in proces expertiza judiciara iar valoarea casei a ajuns acum la 60.000 euro(fara teren) desi casa are urme vizibile de deterioarare dupa 3 ani, crapaturi pe exterior etc. Va rog sa ma lamuriti in unele aspecte:
- facturile solicitate de expert nu trebuie sa fie lizibile?
- facturile nu trebuie sa dovedeasca ca beneficiarul acestora este in acest proces(se pot aduce facturi ai altor beneficiari?)
- daca valoarea mea este mai mica iar expertul evalueaza casa la dublul valorii acesteia eu trebuie sa aduc facturi doveditoare????)
- valoarea casei conform expertizei este exact ca valoarea ceruta de sot in partaj!!!!
-este corect ca expertul sa imi ceara mie astfel de documente: "Mi-a mai trimis domnul X 6 facturi din ......., referitoare la instalaţia de încălzire, una privind achiziţionarea unei betoniere (care nu intră în preţul casei), una de prestări servicii de către firma X în suma de..... lei (ce fel de servicii ?)din data de..... şi una din data de.... în valoare de ..... lei privind probabil nişte materiale dar factura nu este deloc lizibilă, toate în sumă de ..... lei.
Este OK !
Casa d-vs a costat în jur de 60000 euro. Unde sunt restul de facturi?
Cu ce firmă aţi construit casa? Unde este dovada achitării Contractelor de prestări servicii, unde sunt Contractele ?
Aştept sa-mi transmiteţi aceste documente, vă rog!
Va rog, sa precizati din ce sunt facute gardurile pe fiecare dintre laturi, pe ce lungime, daca au elevatie din beton sau nu.
In ca an au fost construite ?"

Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort si partaj
Doamna, eu nu am spus ca nu doresc sa ii trimita dar nu cum doreste el, daca exista o hotarare judecatoreasca sa se vireze suma in contul meu de firma la care lucreaza asa doresc sa se procedeze. Ca ii vireaza in aceasta luna sau in luna urmatoare nu conteaza pentru mine. Un om care pleca cu bani din casa pe ascuns si apoi are pretentii la bunuri care nu ii apartin mi se pare firesc sa te indoiesti de asa zisa "bunavointa " a lui. O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Divort si partaj
Va multumesc mult pentru detalii. O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Divort si partaj
Eu doresc virarea diferentei cu pensia din luna urmatoarea asa cum a stabilit instanta dar sotul doreste virarea ei in aceasta luna cu mandat postal. Deoarece suntem in partaj, iar ambii copii sunt la mine, nu stiu daca nu are alte intentii cu virarea acestei diferente asa de urgent, virarea sumei in contul meu de catre el si nu de firma luna urmatoare . Ma intereseaza daca legal pot sa cer virarea sumei in cont de catre firma si nu de catre sot?
Buna ziua!
Doresc sa stiu daca atunci cand se mareste salariul, diferenta de pensie alimentara nevirata la timp de societate in cont bancar se poate vira luna urmatoare sau trebuie neaparat virata in acea luna. Sotul meu doreste sa vireze el diferenta desi la firma mi s-a spus ca se poate vira si in luna urmatoare. Mentionez ca suntem in proces de partaj iar eu doresc doar banii in cont virati de firma pe baza hotararii judecatoresti si nu prin mandat postal de catre sot.
Răspuns la discuția divort - partaj
Daca vand actiunile firmei timp de o luna si apoi le recumpar, Mai are dreptul fosta sotie la firma?
Răspuns la discuția divort - partaj
Firma este constituita dupa parasirea domiciliului de catre fosta sotie , dar in timpul casatoriei (facuta in Italia). Am putut divorta doar la cateva luni dupa constituirea firmei. Ce drept are ea la firma acum sau peste cativa ani daca firma va avea profit? Poate cere partajul la cei 10000 de euro stransi impreuna in Italia dar pe care nu sunt acte doveditoare ( si oricum cheltuiti de ea #-o)?