avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

Buna ziua!
Doresc sa stiu daca atunci cand se mareste salariul, diferenta de pensie alimentara nevirata la timp de societate in cont bancar se poate vira luna urmatoare sau trebuie neaparat virata in acea luna. Sotul meu doreste sa vireze el diferenta desi la firma mi s-a spus ca se poate vira si in luna urmatoare. Mentionez ca suntem in proces de partaj iar eu doresc doar banii in cont virati de firma pe baza hotararii judecatoresti si nu prin mandat postal de catre sot.
Cel mai recent răspuns: ice21 , utilizator 15:20, 10 Mai 2013
Buna ziua,
Atata timp cat nu a fost nevoie de o sentinta pentru marirea acestei pensii nu inteleg de ce au ati avea rabdare pana luna viitoare pentru virarea banilor.
Tot in contul acela merg
Legal este sa se faca virarea din acea luna dar omeneste este sa avem si putina rabdare atata timp cat virarea se face.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Eu doresc virarea diferentei cu pensia din luna urmatoarea asa cum a stabilit instanta dar sotul doreste virarea ei in aceasta luna cu mandat postal. Deoarece suntem in partaj, iar ambii copii sunt la mine, nu stiu daca nu are alte intentii cu virarea acestei diferente asa de urgent, virarea sumei in contul meu de catre el si nu de firma luna urmatoare . Ma intereseaza daca legal pot sa cer virarea sumei in cont de catre firma si nu de catre sot?
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ice21, utilizator
Daca vireaza banii luna aceasta in cont prin mandat postal e dreptul lui.
Nu are ce intentii ascunse sa aiba. Acest fapt nu are legatura cu partajul, acel cont pentru pensie de intretinere ne intrand in masa partajabila.
Chiar daca acel cont nu ar fi unul special, sumele pentru pensie sunt excluse din masa partajabila.
Poate vrea ca sa poata copiii sa beneficieze de bani de acum sau sa nu aiba o pierdere salariala prea mare luna viitoare cand are, poate, alte plati de efectuat.
Av. Gabriel Klein Kiritescu
Va multumesc mult pentru detalii. O zi frumoasa!
Scopul unei pensii de intretinere e ca zilnic, saptamanal, lunar etc. sa achitati din sumele acestea intretinerea copiilor.
Daca ii comunicati tatalui copiilor astfel de intentii, atat el cat si o instanta pot intelege ca nu va trebuie constant acele sume, va descurcati si fara uneori, deci pot sa fie si mai mici. Atentie! Chiar va puteti dispensa de acele sume? Ce vi se pare exact rau ca omul vrea sa vireze el suma? Oricum, si daca va opuneti, de blocat nu aveti cum sa-l blocati, v-o consemneaza, v-o trimite cu executor...

Alte discuții în legătură

Intarziere plata ContSters185131 ContSters185131 Buna ziua, in urma hotararii judecatoresti,s-a stabilit ca lunar in dara de 12 ale lunii (data de salariu)sa-mi fie virata pensia ptr copil. unitatea unde ... (vezi toată discuția)
Restituire bani opriti in plus de executor tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos sa ma luminati intr-o problema: Am poprire pe salariu, creditori fiind o banca si un IFN. Am fost sunata de catre executorul ... (vezi toată discuția)
Poprire fanny000 fanny000 Buna ziua,mai am o intrebare ,eu primesc pensia alimentara in cont ,fostul sot este pensionar militar i se opreste din pensie si se vireaza mie in cont.Eu am ... (vezi toată discuția)