avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate ralucamano

Activitate ralucamano

Răspuns la discuția decont TVA
Buna ziua!
Stimate domn, marfurile provenite din SUA sunt supuse formalitatilor vamale in Romania si achitarii drepturilor de import. Taxa vamala aplicabila la importul se stabileste in functie de natura si caracteristicile marfurilor prezentate la vamuire, pe coduri tarifare de 8 caractere, conform prevederilor cuprinse intr-un regulament comunitar. TVA ul (19%) se aplica la valoarea de factura.
In cazul in care destinatarul marfurilor este o persoana fizica, acestea nu trebuie sa aiba carcater comercial. O persoana fizica nu are dreptul conform legii sa faca acte de comert. O persoana fizica are dreptul sa import sau sa exporte in limitele legii, adica doar pentru consum sau utilizare proprie.
Astel sugestia mea in cazul prezentat de dvs . este ca importul sa se efectueze de catre o societate comerciala, o persoana juridica inregistrata oficial la autoritatile fiscale. Societatea trebuie sa aiba in obiectul de activitate comercializare, import....etc
Răspuns la discuția decont TVA
Buna ziua!
Stimate domn, orice marfuri care provin din afara Comunitatii Europene sunt supuse formalitatilor vamale, adica acestea trebuie declarate la vama si achitate pentru ele taxele vamale si TVA ul aferent. Numai dupa vamuirea marfurilor acestea pot fi puse in consum pe teritoriul Romaniei, adica pot fi comercializate.
In mod normal, furnizorul dvs. in SUA ar trebui sa va vinda marfurile fara TVA, pentru ca prin aceasta vinzare si expediere acesta devine exportator. Adica marfurile respective sunt declarate la export din SUA, iar pe baza documentelor de export, vanzatorul este scutit de TVA.
Dvs aveti obligatia de a plati contravaloarea marfurilor precum si cheltuilelile de transport pe parcurs extern, din SUA pina in UE.
Toate aceste cheltuieli intra in valoarea in vama a marfurilor la care se aplica procentul de taxe vamale si de TVA
Furnizorul X este neplatitor de tva. Automat firma A, cu care noi avem contractul de novatie, nu trebuia sa ne refactureze fara tva?
Buna ziua,
am o problema. Avem cu o firma A un contract de novatie. Automat firma A ne refactureaza cheltuielile furnizorilor nostri "indirecti". Problema intalnita este urmatoarea: Furnizorul X ne-a emis o factura fara tva. Firma A ne-a refacturat cheltuiala cu tva. Este normal? Sau ar trebuii sa refactureze fara tva la fel ca firma X?
Multumesc.