avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate prioan

Activitate prioan

Discuție Legea adoptiei
As vrea sa aflu si eu de la cineva specializat daca, in cazul in care vreau sa adopt un copil, pot sa gasesc eu o familie sau nu, conform noii legi a adoptiei ce va intra in vigoare in aprilie!
Fac o casa la tara, inceputa de 4 ani, terenul il am de 7 ani. Cei de la Romtelecom au amplasat 2 stalpi pentru internet si, dupa mine, se afla in interiorul terenului meu. Cum aflu daca pot sa-i determin sa-i mute sau sa negociez pentru mentinerea lor?Care este distanta legala dintre axul drumului pana unde pot amplasa gardul casei?
Sunt preot intr-un sat de langa Iasi si de cativa ani am inceput ridicarea casei parohiale. Cum nu avem gard, cei de la Romtelecom au amplasat 2 stalpi pentru clicknet pe terenul nostru, la o distanta de 7.3 metri de la axul drumului. As dori sa stiu daca pot sa-i determin sa-i mute sau sa negociez ramanerea lor in continuare, adica daca am acoperire legala, caci nu am reusit sa aflu la ce distanta de axul drumului trebuie sa fie amplasat gardul unei case. Casa a fost inceputa acum 5 ani.
Va multumesc!
Răspuns la discuția TEROARE...ARDAF
valoarea de nou am inteles ca ar fi vreo 16.000
are vechime din 2001 si 140.000 km
Discuție TEROARE...ARDAF
Azi am primit o veste groaznica. Cu toate ca reparatia masinii costa minim 5000 euro, cei de la ARDAF ma despagubesc cu 3300 in caz de repar masina, sau 2500 euro daca merg pe varianta de a cere banii. Acu ce sa fac? Dau in judecata asigurarea? Sau pe polonez, soferul vinovat? #-o
Răspuns la discuția cerere de despagubire ARDAF
Cei de la ARDAF vor ca eu sa semnez o cerere de despagubire pe baza devizului initial, nici macar dupa cel final care sa spuna cat costa reparatia masinii, urmand ca suma de o voi primi sa fie stabilita de cei de la bucuresti.
in acest caz as primi maxim 200 milioane... foarte putin.
Legea e de partea mea ca sa le cer sa faca devizul final pentru repararea masinii, chiar daca de la inceput s-a pornit pentru dauna totala?
Cum sa fac?
Răspuns la discuția cerere de despagubire ARDAF
Am inteles ca va fi dauna totala. E un golf 4 de 1.6 16V din 2001, cu 140.000km. Devizul acesta, initial, nu este cel final, arata daune de 200 milioane lei vechi. Daca completez cererea pentru 200 milioane, mie nu-mi ajunge s-o repar sau sa-mi iau alta. Caci cu siguranta masina mai are si alte bube, caci nu a fost desfacuta. Ce sa fac?
Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el fiind gasit vinovat. Am intrebat cam la ce suma se ridica despagubirea, dar au spus ca nu stiu. SA SEMNEZ ACEA HARTIE SAU NU?Sau sa-mi spuna intai de ce suma e vorba?
am o posibila dauna totala, dar cei de la ARDAF spun ca poate dura si 6-8 luni pana primesc raspuns si implicit banii . Pot sa faca asta?
Multumesc foarte mult. Dar cum aflu valoarea masinii, e un VW Golf 1.6 16V din 2001 cu 140.000 km parcursi?
Este vre-un catalog in care sa pot vedea care ar fi valoarea actuala a masinii?