avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cerere de despagubire ARDAF
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cerere de despagubire ARDAF

Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el fiind gasit vinovat. Am intrebat cam la ce suma se ridica despagubirea, dar au spus ca nu stiu. SA SEMNEZ ACEA HARTIE SAU NU?Sau sa-mi spuna intai de ce suma e vorba?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:00, 4 Iunie 2009
1. daca ai un deviz de reparatie pentru autovehicol completezi cererea de despagubire cu suma care reprezinta valoarea reparatiei
2.daca ai cerut reparatie in regie proprie sau este duna totala soliciti sa ti se faca o oferta de despagubire (conform normelor de aplicare a RCA). in acest caz daca nu esi multumit cu suma pe care ti-o ofera fa aceste mentiuni pe cererea de despagubire. ei sant obligati sa-si onoreze (plateasca) suma pe care ti-au oferrit-o iar pentru o eventuala doferenta te poti adresa instantei de judecata
Am inteles ca va fi dauna totala. E un golf 4 de 1.6 16V din 2001, cu 140.000km. Devizul acesta, initial, nu este cel final, arata daune de 200 milioane lei vechi. Daca completez cererea pentru 200 milioane, mie nu-mi ajunge s-o repar sau sa-mi iau alta. Caci cu siguranta masina mai are si alte bube, caci nu a fost desfacuta. Ce sa fac?
ce va recomand:
solicitati sa vi se comunice valoarea autovehicolului la data daunei calculata conform normelor RCA.
Daca reparati autovehicolul societatea de asigurare are obligatia sa va acorde suma reprezentand valoarea autovehicolului astfel calculata. In acest caz trebuie sa faceti dovada ca va reparati autovehicolul.
daca nu doriti sa va reparati autovehicolul fiindca costul acestor reparatii este mult mai mare decat valoarea autovehicolului calculata conform normelor RCA, atunci asiguratorul trebuie sa va despagubeasca cu o suma reprezentand diferenta dintre valoarea autovehicolului (mentionata mai sus) si valoarea epavei.
Valoarea epavei este max.25% din valoarea autovehicolului la data daunei
Cei de la ARDAF vor ca eu sa semnez o cerere de despagubire pe baza devizului initial, nici macar dupa cel final care sa spuna cat costa reparatia masinii, urmand ca suma de o voi primi sa fie stabilita de cei de la bucuresti.
in acest caz as primi maxim 200 milioane... foarte putin.
Legea e de partea mea ca sa le cer sa faca devizul final pentru repararea masinii, chiar daca de la inceput s-a pornit pentru dauna totala?
Cum sa fac?
asa cum am precizat in raspunsul anterior, pentru a sti ce drepturi aveti solicitati sa va comunice inainte de toate valoarea autovehicolului la data daunei, calculata conform normelor RCA. Dupa ce cunoasteti aceasta valoare reveniti sau va puteti ghida dupa raspunsul anterior

Alte discuții în legătură

Accident cu un polonez cu dauna totala prioan prioan acu o luna am avut un accident in iasi cu un autocar polonez care nu mi-a acordat prioritate intr-o intersectie. Am fost la politie, am aflat pana la urma ca ... (vezi toată discuția)
Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)