avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate adaflote

Activitate adaflote

Buna ziua,

Sunt casatorita de un an de zile, dar impreuna cu sotul meu avem doi copii. Unul de 5 ani si altul de doua luni. Totul a fost frumos pana acum o saptamana cand sotul meu m-a anuntat ca doreste sa divorteze si va solicita in instanta o custodie comuna a copiilor. Motivul divortului este : 'nu mai simt nimic pentru tine'.

Am termen ca in doua luni sa-mi gasesc o gaza unde el va achita jumatate din costul chiriei. (casa in care stam este pe numele lui).

Atunci cand a infiintat firma, in urma cu trei ani, mi-am dat demisia de la locul de munca si m-am angajat la firma lui. In prezent sunt in concediul de ingrijire copil.

Sunt disperata deoarece nu am resursele necesare pentru a intretine doi copii mici si de a achita o chirie, iar el stie acest lucru.

Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Sarbatori fericite!Am o societate comerciala. Am semnat cu contract cu un PFA pe o perioada de doi ani. Acest cotract se incheie la sfarsitul anului 2012. Efortul, fata de anul 2010, pentru a achita suma respectiva este foarte mare si nu renteaza. Cum pot sa reziliez acest contract daca este valabil pana in anul 2012?
in cazul in care nu sunt vinovata carnetul va ramne la mine? un prieten mi-a spus ca chiar daca nu sunt devina oricum ridicarea carnetului este inevitabila deoarece nu m-am prezentat la circa de politie in ziua accidentului
Buna ziua, vineri, intr-o parcare goala, vrau sa virez stanga pentru a iesi dar nu apuc deoarece un alt conducator auto iese si el din parcare, cu spatele, si intra direct in botul masinii mele.Am primit copia asigurarii lui si m-am dus la asigurator. Programul era scurt, 20 minute pana la inchidere, de aceea am fost chemata luni impreuna cu cel cu care m-am tamponat pentru fotografii si semnarea unei constatari amiabile de accident.Luni, am primit un telefon din partea sotiei prin care aceasta considera ca vina imi apartine. Ce trebuie sa fac acum? Am inteles ca daca merg la politie imi va fi suspendat carnetul. Va rog sa ma ajutati
Buna seara. Sunt o persoana care respecta semnele de circulatie si legea. Dar oricat ma chinui sa nu o incalc (de lege este vorba), observ ca nu am nici o sansa cu politia noastra. Mergeam cu 70 km/h in afara localitatii, drumul fiind destul de liber. Cu aceasta viteza foarte mare, am ajuns un camion din urma. Merg in spatele lui cateva minute bune deoarece linia era continua. In sfarsit apare si linia discontinua, il depasesc cu 50 km/h si revin pe ruta de mers. Un echipaj de politie care statea pe marginea drumului si pe care l-am vazut atunci cand am depasit, imi face semn sa opresc. Raman consternata atunci cand ma anunta ca permisul este suspendat pentru 30 zile deoarece exista un indicator cu DEPASIRE INTERZISA. Acest indicatorul exista dar dupa ce eu am depasit. Politisul mi-a explicat ca a mai existat un indicator identic (DEPASIRE INTERZISA) atunci cand si linia era continua, iar linia discontinua era pentru intrarea intr-o benzinarie care se afla pe partea opusa a drumului.Vreau sa fac o contestatie a procesului verbal, pe care l-am semnat dar am mentionat ca depasirea s-a efectuat pe linie discontinua. Credeti ca am sanse? Ce trebuie sa mentionez in cerere? Va rog din suflet sa ma ajutati
Un angajat, care are munca de teren , nu doreste sa mai raspunda la telefon sefului ierarhic. Au fost trimise e-mailuri si sms-uri prin care, angajatul, era convocat la Bucuresti pentru a intelege ce se intampla cu el. Deoarece nu am primit nici un raspuns, am trimis o notificare prin posta, la adresa angajatului. Toate incercarile mele au ramas fara ecou deoarece nu-si ridica corespondenta.
Am luat legatura cu anumiti clienti care trebuiau vizitati in cursul acestei luni, iar acestia mi-au confirmat ca angajatul nu a mai trecut pe la ei de doua luni.
Mentionez ca are masina de servici dar este folosita doar in interes personal deoarece pe zona nu se mai deplaseaza.
Ca si angajator ce trebuie sa intreprind pentru a putea lua legatura cu angajatul? Cum pot sa recuperez masina, leptopul si mobilul atata timp cat nu raspunde ?
Buna ziua, am domiciliul in Bucuresti, dar sunt "obligata" sa conduc sute de kilometri/saptamana datorita deplasarilor zilnice pe care trebuie sa le fac. In fiecare zi plec din Bucuresti, unde conduc intre 100 si 300 km/zi catre orase precum Constanta, Tulcea, Slatina etc. Daca calculez si deplasarea (ex; Bucuresti-Cta si Cta-Buc)muncesc peste 12 ore/zi. Ce drepturi am in aceasta situatie? Beneficiez de zile libere? In contractul de munca este specificat doar 8 ore/zi iar orele suplimentare nu se platesc.