avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate razvan.balu

Activitate razvan.balu

Buna ziua.

Am in desfasurare un credit Prima Casa, la care vreau sa ma lamuresc si in acelasi timp sa pot verifica modul de calcul al dobanzii. Pentru calcularea acesteia, banca utilizeaza marja ei fixa, la care adauga valoarea Euribor 3M, valoare care as dori sa o pot verifica personal in momentul in care se modifica. Din exprimarea contractuala nu am reusit sa identific ziua din care banca ia valoarea indicelui. Pun paragraful care face referire la selectarea lui, pentru mai multe detalii:
Modul de stabilire al dobanzii care utilizeaza indicii Euribor:
- se utilizeaza cotatia Euribor la 3 luni stabilita in ultima zi lucratoare a lunii precedente datei de indeplinire a conditiilor de tragere din contractul de credit, cu data valutei in SPOT, adica a 2-a zi lucratoare bancara de la data stabilirii.
- cotatia Euribor se va modifica la fiecare 3 luni intotdeauna in ziua corespunzatoare datei indeplinirii de catre imprumutat a conditiilor de tragere stabilite in contract, fiind cea stabilita in ultima zi lucratoare a lunii precedente datei in care se face modificarea cu data valutei in SPOT, adica a 2-a zi lucratoare bancara de la data stabilirii. Pentru orice modificare a nivelului de dobanda conform clauzelor contractuale, banca va notifica imprumutatul prin SMS, transmis la data aplicarii noii valori.

Scadenta este in ziua de 3 a fiecarei luni. As dori, daca ma poate ajuta cineva care intelege totalmente exprimarea din contract, sa identific ziua din care banca ia valoarea Euribor 3M, concret pe data de 3 feb s-a modificat dobanda si as vrea sa stiu valoarea indicelui din ce zi a fost luata, eventual si pt alte luni (adica daca rata s-ar modifica pe 3 martie) care ar fi ziua cu pricina.
Buna ziua.

Va solicit consilierea intr-o situatie. Vecinul de peste drum are in posesie o basculanta si un utilaj tip buldozer pe care si le tine parcate in drum, in fata casei lui, unde pretinde ca ar avea locuri de parcare platite la primarie. In fiecare dimineata cand pleaca la munca si le porneste pe la ora 6 si ceva, trezeste jumatate de cartier cu motoarele lor zgomotoase.
Din ce stiam eu, daca ai masini de mare tonaj trebuie sa ai si loc amenajat unde sa le tii si nu in strada. Problema intervine cand isi parcheaza celelalte masini ale sale, de oras, ca el nu mai are loc in fata casei lui din cauza astora mari si le parcheaza in fata gardului nostru, de nu mai ai vizibilitate deloc cand vrei sa iesi din curte. La rugamintile de a parca in alta parte, ca sa nu ne mai blocheze vizibilitatea, banuiti ca ne-a raspuns doar cu indiferenta.
Poate fi somat pe vreo cale sa isi ia masinoaicele din drum si astfel el va avea unde sa parcheze iar noi sa nu mai avem problemele curente?
In plus, pentru zgomotul produs de masini dimineata nu poate fi sanctionat?
Si ca o ultima adaugire, are in curte si rezervor ingropat in pamant de motorina, lucru care eu unul il consider un pericol pentru toti cei din zona. Nu cred ca poate fi vorba de vreo autorizatie, ca e totul mascat, sa nu se vada si nu e nimic amenajat gen statie de alimentare, ci doar in curte intr-un colt are ca un fel de ciusmea, pe unde scoate motorina din rezervorul subteran. Cine il poate sanctiona pentru asta?
Buna ziua.

Recent am gasit un articol conform caruia bancile nu mai pot obliga clientul sa faca asigurarea printr-un asigurator agreat. Cei care au incheiat deja un contract de creditare se supun celor scrise in contract sau deciziei luate?
Acesta este articolul: [ link extern ]
Răspuns la discuția Transfer loc de parcare si boxa
multumesc pentru informatii. am sa mai discut cu proprietarul si voi vedea cum facem.
Răspuns la discuția Transfer loc de parcare si boxa
in actul de vanzare cumparare trebuie prevazuta minim o suma care eu ar trebui sa i-o dau proprietarului?
Poate intrebarile mele par putin ciudate, dar cum achizitionarea locuintei deja mi-a scos destui bani din buzunar, nu m-ar incanta alte cheltuieli cu acest act.
In actul de vanzare cumparare al apartamentului nu am trecut si aceste dependinte la sugestia proprietarului, ca sa nu am ipoteca si pe ele (deoarece am facut credit ipotecar).
O alta reformulare a intrebarii mele ar fi: care e cea mai ieftina varianta de trecere pe numele meu a acestora?
Buna ziua.

Recent am achizitionat un apartament intr-un bloc, constructie noua. In curtea blocului imi revine si un loc de parcare, ce trebuie sa mi-l "dea" proprietarul in perioada urmatoare. In plus, mai este si o boxa la subsol care imi va fi data tot prin aceeasi modalitate.
Intrebarea mea este: Care este modalitatea de a-mi da mie aceste dependinte? Care este varianta cea mai buna in aceasta situatie, adica ce act trebuie facut, ce costuri implica, timp etc. Aceasta "trecere" trebuie facuta prin notar sau cum?
Daca nu am fost destul de explicit, va rog intrebati-ma si revin cu detaliile.
Buna ziua.

Va scriu in numele tatalui meu care pe data de 29.05.2009 a primit decizia de pensionare. Pentru ca are unele nedumeriri in privinta punctajului rezultat, a cerut sa i se dea un desfasurator al datelor introduse in calculul pensiei si i s-a spus ca nu se elibereaza asa ceva. Va rog sa-mi spuneti daca se poate elibera un desfasurator al modului de calcul al punctului de pensie. Precizez ca decizia este de la Casa de Pensii Neamt.

Va multumesc.
Atunci ar trebui sa solicit o copie dupa regulamentul intern si sa vad ce este precizat la capitolul "delegare" si daca nemultumirile legate de cazarea actuala continua, sa stiu unde ma pot caza.
Dar o alata nedumerire care o am acum este daca ei ma pot obliga sa raman in actualul loc de cazare sau daca se pot opune cazarii mele in alt loc (de ex. la un hotel de 2-3 stele).
In urma delegarii intr-un oras aflat la 11 ore de mers cu trenul, am avut surpriza de a fi cazat intr-un apartament inchiriat care nu imi asigura nici pe departe conditiile care mi le-am creat eu acasa.
Din codul muncii, la capitolul "delegare" nu precizeaza nimic de conditiile de cazare, decat ca angajatorul trebuie sa iti asigure cazare pe toata perioada delegarii, cat transportul.
Ce as vrea eu sa stiu ar fi daca pot reclama angajatorului sau catre ITM conditiile de cazare care mi le-au asigurat.
In plus, facand referire la transport ... daca iau taxiul sa ma duc la servici, ei sunt in vreun fel obligati sa imi deconteze bonurile? Spun asta in conditiile in care nu stiu unde e locatia unde trebuie sa ajung si nici zona nu imi pare prea ok.
In asteptare unui raspuns, va multumec dinainte.