avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Lamurire stabilire nivel Euribor la credit Prima Casa 1
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Lamurire stabilire nivel Euribor la credit Prima Casa 1

Buna ziua.

Am in desfasurare un credit Prima Casa, la care vreau sa ma lamuresc si in acelasi timp sa pot verifica modul de calcul al dobanzii. Pentru calcularea acesteia, banca utilizeaza marja ei fixa, la care adauga valoarea Euribor 3M, valoare care as dori sa o pot verifica personal in momentul in care se modifica. Din exprimarea contractuala nu am reusit sa identific ziua din care banca ia valoarea indicelui. Pun paragraful care face referire la selectarea lui, pentru mai multe detalii:
Modul de stabilire al dobanzii care utilizeaza indicii Euribor:
- se utilizeaza cotatia Euribor la 3 luni stabilita in ultima zi lucratoare a lunii precedente datei de indeplinire a conditiilor de tragere din contractul de credit, cu data valutei in SPOT, adica a 2-a zi lucratoare bancara de la data stabilirii.
- cotatia Euribor se va modifica la fiecare 3 luni intotdeauna in ziua corespunzatoare datei indeplinirii de catre imprumutat a conditiilor de tragere stabilite in contract, fiind cea stabilita in ultima zi lucratoare a lunii precedente datei in care se face modificarea cu data valutei in SPOT, adica a 2-a zi lucratoare bancara de la data stabilirii. Pentru orice modificare a nivelului de dobanda conform clauzelor contractuale, banca va notifica imprumutatul prin SMS, transmis la data aplicarii noii valori.

Scadenta este in ziua de 3 a fiecarei luni. As dori, daca ma poate ajuta cineva care intelege totalmente exprimarea din contract, sa identific ziua din care banca ia valoarea Euribor 3M, concret pe data de 3 feb s-a modificat dobanda si as vrea sa stiu valoarea indicelui din ce zi a fost luata, eventual si pt alte luni (adica daca rata s-ar modifica pe 3 martie) care ar fi ziua cu pricina.

Alte discuții în legătură

Abuz al unei banci maryo81_cta maryo81_cta Am luat un credit prima casa in luna iunie 2010, calculat normal la Euribor 3m+3pp. La mine in contract scrie astfel ca se ia in calcul in ultima zi lucratoare ... (vezi toată discuția)
Ar trebui sa mi se reduca dobanda la credit? ncris78 ncris78 Buna ziua, In aprilie 2007 am contractat un credit de nevoi personale de la o banca, cu DAE 13,04%, indice de referinta Euribor la 3 luni si marja 6%, rata ... (vezi toată discuția)
Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)