avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate thor2001

Activitate thor2001

S-a incercat vanzarea proprietatilor...nu s-a reusit.Sotul nu poate plati pentruca nu dispune acum( si e putin probabil ca in urmatorii ani situatia sa se schimbe)de intreaga suma .
Relatia este iremediabil deteriorata.deci sotia este nevoita sa locuiasca in alta localitate.
Sotia accepta intelegerea sub aceasta forma ,ce poate face insa daca sotul nu-i plateste sulta stabilita? Il poate executa silit?
Daca sotul decedeaza, mostenitorii lui sunt obligati sa preia si plata sultei?
Daca sotia moare, mostenitorul desemnat testamentar de aceasta va primi aceasta suma pana la concurenta sumei stabilite prin intelegerea notariala?
In cazul in care s-ar face partaj se impart si partile sociale ale societatii la care unic asociat este sotul?
Multumesc inca odata!
Multumesc mult pentru lamuriri!
Situatia se prezinta astfel:
27 ani de casnicie, timp in care s-au construit o casa de vacanta si o societate comerciala- actionar fiind doar sotul.Societatea are in patrimoniu un imobil.Datorita abuzurilor la care sotia a fost supusa, aceasta pleaca din domiciliul comun in alta localitate si astfel toate bunurile raman sotului.Mentionez ca si casa de vacanta este exploatata de catre sot desi este bun comun.Nu exista copii rezultati din acest mariaj.
Sotia nu dispune de surse pentru acoperirea taxei pt partaj iar sotul propune o intelegere notariala prin care se obliga sa plateasca sotiei o suma anuala de 5000 euro pana la atingerea plafoniului de 100000 euro.
Poate functiona o astfel de intelegere?
Ce se intampla daca sotul nu plateste?
Ce se intampla daca sotul decedeaza?
Astept cu interes raspunsul dvs si multumesc anticipat.#-o
Buna ziua.
Detin un restaurant pe Litoral.Aceasta functioneaza 6 luni pe an.
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de prevederile art.285, alin.2 din Legea 571-Cod fiscal, art. care presupune o scutire cu 50% a impozitului datorat pentru cladirile situate pe malul Marii Negre si "detinute de persoane juridice si care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice pe o perioada de min. 6 luni intr-un an calendaristic".
Mentionez ca intreband acest lucru , functionarii consiliului local mi-au spus ca respectiva prevedere se refera doar la hotelieri.
In viziunea mea si activitatea de alimentatie publica este tot un serviciu turistic!
Daca raspunsul este afirmativ as dori sa stiu in ce conditii pot solicita recalcularea acestui impozit, in conditiile in care aceasta prevedere este aparuta in 2011 iar sumele pe care le-am platit ca si impozit inperioada scursa nu sunt neglijabile(pentru mine cel putin!)
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Buna ziua.
Ca si SC am achizitionat o masina de spalat pentru care am primit un certificat de garantie, in care este precizat faptul ca nu beneficie de aceasta daca utilizez masina in alte scopuri decat cel de uz casnic.
Precizez ca masina se afla la sediul social- in care exista 3 persoane angajate si cazate- si ca este utilizata ptr. acestea.
Dupa 3 luni aceasta masina s-a stricat si mi se spune ca nu pot beneficia de garantie, deoarece doar simplul fapt ca am cumparat bunul pe firma- in acceptiunea celor de la service- implica utilizarea industriala a acestei masini .Va rog sa-mi spuneti ce-i de facut?Ce lege defineste termenii de "uz casnic", "utilizare industriala", ce lege imi interzice achizitionarea unei astfel de masini pe firma, sau ce lege imi impune ca daca sunt societate sa-mi cumpar masina de spalat industriala?
Si va rog sa-mi spuneti de ce o societate nu este considerata consumator- desi asta este- si nimeni nu face nimic ptr. modificarea in acest sens a legii 449/2003.
Va multumesc si astept raspunsul dvs. cu interes.
Buna ziua.
Sunt intr-o situatie similara.
In urma colaborarii cu aceasta firma am obtinut un anumit discount ce urma a fi calculat la finele sezonului estival 2011, facturat si incasat in 21 zile.
In luna martie am primit calculatia respectiva si am intocmit factura pentru suma respectiva.
Nici in prezent nu a fost incasata aceasta factura.
Mentionez ca nu am putut discuta cu nimeni din departamentele juridic/ comercial ci doar cu reprezentantul zonal si mereu am fost amanati.
Nici pana acum nu am primit exemplarul din contractul pe care l-au ridicat ptr. a fi semnat la Bucuresti- in iunie 2011 !
Nu stiu ce pot face, dar ,dupace nu am incasat niciun ban de la aceasta firma , am mai platit si TVA aferent facturii intocmite.
Scriu aceste randuri pentru a-i preveni pe cei care lucreaza cu aceasta companie.COCA- COLA HBC Romania se comporta ca un autentic TEPAR, lucru de neconceput ptr. o companie multinationala.
Buna ziua.Va rog sa-mi precizati daca pot solicita indemnizatia pentru somaj in urmatoarea situatie:
am contract de munca pe durata nedeterminata din 2006.In anul 2011 lunile februarie martie contractul de munca mi-a fost suspendat societatea incetand temporar activitatea.In lunile aprilie -mai 2011 am avut program redus de lucru respectiv 4 ore/zi.Incetarea contractului urmeaza a fi facuta cu data de 01 noiembrie a.c. firma restrangandu-si activitatea.
Va multumesc
Răspuns la discuția impozit pe venit- persoana fizica
Multumesc tuturor.Se pare ca un astfel de venit nu este supus impozitarii.Intre timp am cerut lamuriri si la Adm.Financiara si raspunsul lor a fost:"nu se impoziteaza".
Răspuns la discuția impozit pe venit- persoana fizica
Aspectul care imi este neclar este urmatorul: aceasta masina a fost cumparata din venituri care anterior au fost impozitate.Prin vanzare realizez un venit care urmeaza a fi impozitat iarasi.Nu este acesta un caz de dubla impozitare?
Buna ziua.
Va rog sa-mi precizati daca o persoana fizica datoreaza impozit pe venitul realizat din vanzarea masinii personale( masina a fost achizitionata in urma cu o luna si doresc acum sa o revand).
Va multumesc