avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... GARANTIE ELECTROCASNICE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

GARANTIE ELECTROCASNICE

Buna ziua.
Ca si SC am achizitionat o masina de spalat pentru care am primit un certificat de garantie, in care este precizat faptul ca nu beneficie de aceasta daca utilizez masina in alte scopuri decat cel de uz casnic.
Precizez ca masina se afla la sediul social- in care exista 3 persoane angajate si cazate- si ca este utilizata ptr. acestea.
Dupa 3 luni aceasta masina s-a stricat si mi se spune ca nu pot beneficia de garantie, deoarece doar simplul fapt ca am cumparat bunul pe firma- in acceptiunea celor de la service- implica utilizarea industriala a acestei masini .Va rog sa-mi spuneti ce-i de facut?Ce lege defineste termenii de "uz casnic", "utilizare industriala", ce lege imi interzice achizitionarea unei astfel de masini pe firma, sau ce lege imi impune ca daca sunt societate sa-mi cumpar masina de spalat industriala?
Si va rog sa-mi spuneti de ce o societate nu este considerata consumator- desi asta este- si nimeni nu face nimic ptr. modificarea in acest sens a legii 449/2003.
Va multumesc si astept raspunsul dvs. cu interes.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:08, 16 Octombrie 2012
Legea nr. 449/2003, republicata 2008, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora protejeaza consumatorul persoana fizica, deci nu va poate ajuta ANPC.

Art. 2
In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;

Dvs. ati cumparat-o pe firma; ceea ce v-au spus cei de service este justificat si in opinia mea nici in instanta nu ati avea castig de cauza pentru ca masina este pentru uz casnic.

Nicio lege nu va interzice sa cumparati produse electrocasnice si sa le inregistrati ca si obiect de inventar (sau ma rog, mijloc fix daca au valoare mare) insa trebuie sa stiti ca in cazul firmelor garantie primesc doar produsele destinate uzului industrial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de garantie persoana juridica omatcons omatcons Am achizitioant ca si persoana juridica 1 buc. DRUJBA marca STHIL in [b]05.12.2011[/b] In 29.10.2013 am dus drujba la atelierul service al vinzatorului ... (vezi toată discuția)
Legea garantiei planne planne In legea garantiei 449/2003, definirea consumatorului este urmatoarea: [b]consumator[/b] - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in ... (vezi toată discuția)
Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)