avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate GABRIELA_22

Activitate GABRIELA_22

In cazul unui administrator nerezident, cetatean Non UE, asigurat in sistemul respectiv de pensii si sanatate, care realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei (indemnizatia de administrator), dar nu locuieste niciodata aici, ce contributii trebuie sa plateasca? Este suficient sa retin decat impozitul de 16%?
Multumesc pentru ajutor!
Avem un salariat care urmeaza sa plece in delegatie in Uruguay pentru o perioada de 2 luni. Puteti sa-mi spuneti ce documente trebuie sa intocmim? Se face act aditional pentru modificarea locului de munca, precum si pentru toate informatiile de la art. 17 (3) si art.18(1) a,b,c din CM?

Multumesc
Răspuns la discuția Somaj tehnic 2014
Intreb si eu acum... dar articolul 53, ali. (1) nu poate fi considerat somaj tehnic, chiar si pentru o luna? Inseamna o reducere a costurilor...
In cazul unui cumul de functii la acelasi angajator exista restrictii privind durata timpul de munca zilnica/saptamanala?
Răspuns la discuția Strain lucreaza pe teritoriul RO
Multumesc, numai ca perioada in care isi putea desfasura activitatea ca detasat a expirat. Ramane numai solutia de CIM in RO.
Multumesc
Răspuns la discuția Strain lucreaza pe teritoriul RO
Exact asta ma interesa. Poate sa se asigure in nume propriu la CASMB ca sa aibe asigurare de sanatate, dar la pensii nu este obligat, corect?

Iar sa lucrezi pe teritoriul Romaniei in baza unui contract frantuzesc si sa nu fie cumva declarat la ITM se considera munca la negru, nu?
Răspuns la discuția Strain lucreaza pe teritoriul RO
Deocamdata nu, insa doreste sa vina in Romania curand si nu stiu sub ce forma ar putea, evitand contractul romanesc.
Exista vreo obligatie de a plati CAS, CASS sau impozit pentru un cetatean francez care lucreaza pe teritoriul RO, insa are contract frantuzesc? A fost detasat in RO pana de curand, insa i-a expirat perioada maxima in care putea fi detasat si nu se doreste contract romanesc. Doreste sa fie asigurat aici, adica sa-si faca contract individual cu entitatile obligatorii. Puteti sa-mi spuneti daca stiti cum priveste statul roman acest tip activitate? Presupun ca nu este vazuta munca la negru :)
Răspuns la discuția Incetare CIM in caz de insolventa
ok, multumesc frumos pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Incetare CIM in caz de insolventa
Ok, art. 65, iar salariata care este in concediu medical isi va depune in continuare certificatul la casa de sanatate, nu?
Ultima zi de munca va fi ziua precedenta insolventei?
Multumesc