avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate eliz_k

Activitate eliz_k

Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru a beneficia de 5 zile de concediu conform noului Cod al Muncii? Am citit că se poate să faci o declarație pe proprie răspundere la angajator. Așa este? Nu aș vrea să fac flotant... De asemenea, vă rog să îmi spuneți dacă cele 5 zile trebuie să fie legate (succesive). Mulțumesc anticipat.
Buna ziua,

Va cer o părere. Am locul de parcare dat de primărie lângă un șantier si mi-au spart luneta muncitorii zilele trecute. Cui sa ma adresez? Poliției? Nu am casco.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si amabilitate. :)
Ce impozit s-ar aplica? Va multumesc foarte mult!
Suma de 4845 (sa zicem) se impoziteaza sau este neta? Multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati, daca se poate, cu un raspuns.

Am un loc de munca principal si urmeaza sa intru in concediul de maternitate pe perioada de 2 ani. In acest timp, am colaborat in paralel, din cand in cand, cu un alt angajator, cu contract de colaborare. Intentionez sa raman acasa, dar as vrea sa mai lucrez cu al doilea angajator, tot pe proiecte punctuale, fara a-mi pierde remuneratia aferenta concediului de maternitate. Imi puteti spune, va rog, pana la ce limita pot colabora pe an sau ce alte limitari legale mai exista? Multumesc anticipat!
Multumesc. Esenta problemei nu e fapta, nu sper recuperarea vreunui prejudiciu, ci tragerea la raspundere a celor care nu isi fac treaba si anume politistii.
Buna ziua,

Am terminat o facultate de stat, cu bursa. As vrea sa urmez o o doua si va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care sunt beneficiile: poti lua bursa iar, ai gratuitate la medic sau beneficiezi de asigurare CAS, etc? Multumesc!
Zilele trecute mi s-a furat bateria din masina, mai exact a fost inlocuita. MAsina prezinta o lovitura pe portiera din dreapta fata care explica modul cum a fost deschisa capota. Sigur cele intamplate sunt opera unor profesionisti. Am reclamat la politie dar ei nu mi-au luat nicio declaratie. Doar au luat adresa si numarul de mobil si m-au sunat cand au ajuns. Deaoarece nu m-au ajutat cu nimic si chiar au insinuat ca nu este adevarata fapta si sunt nebuna as vrea sa va intreb cum se poate reclama proasta prestatie a politistului. Multumesc