avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru ...

Poti avea alt domiciliu decat persoana aflata in ingrijire pentru a beneficia de 5 zile de concediu conform noului Cod al Muncii? Am citit că se poate să faci o declarație pe proprie răspundere la angajator. Așa este? Nu aș vrea să fac flotant... De asemenea, vă rog să îmi spuneți dacă cele 5 zile trebuie să fie legate (succesive). Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2023
eliz_k, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 23 Octombrie 2023
Angajatorul are obligaţia acordării concediului de îngrijitor salariatului în vederea oferirii de către acesta de îngrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu salariatul şi care are nevoie de îngrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave, cu o durată de 5 zile lucrătoare într-un an calendaristic, la solicitarea scrisă a salariatului.

Legea prevede case acorda pentru ingrijirea unei rude sau unei persoane care locuieşte în aceeaşi gospodărie cu salariatul ... cele 5 zile lucratoare sunt pentru un an ..pot fi legate sau fractionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , monitorul oficial , anexa ordinu 2172 pe 3829 din ... camiflorentina camiflorentina Buna ziua , Monitorul oficial , anexa ordinu 2172 pe 3829 din 2022 se refera la concediul de ingrijitor , mama mea are Alzheimer as dori sa stiu pe ce ... (vezi toată discuția)
Concediu odihnă albu marinica albu marinica Bună ziua ! Aș dori să știu dacă s-a aprobat legea cum că se dau 5 zile de concediu de odihnă pe an ,celor ce au in îngrijire un bătrân ,o persoana ... (vezi toată discuția)