avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate Edenn

Activitate Edenn

Sunt casatorita de 7 ani in urma casatoriei rezultand si un copil . In momentul de fata lucrurile sunt destul de tensionate , mie frica ca urmeaza sa fiu data afara din cauza soacrei mele si a sotului cu care am certuri mereu . As vrea sa nu mai astept acest moment si cred ca cel mai bine pentru mine si pentru linistea mea e sa plec in chirie si sa-mi iai si copilul cu mine , urmand ca ulterior in functie de evenimentele ce se vor desfasura sa depun o actiune de divort . As vrea sa stiu care este procedura legala de a face acest lucru , adica sa imi iau copilul si sa ma mut in chirie . in asa fel incat sa nu fie invocata parasirea de domiciliu. Exista vreo modalitate de a face acest lucru legal fara sa am probleme cu parasirea de domiciliu si cu faptul ca iau copilul . Va multumesc anticipat astept raspunsurile dumneavoastra .
Răspuns la discuția hartuire
In primul rand ar trebui sa incercati sa nu mai raspundeti la telefoane si sa nu ii dati sadisfactie fostui d`vstra anagajat .
in acelasi timp va sfatuiesc sa va adresati politiei cu o plangere ... dupa ce ve`ti depune aceasta plangere acesta va fi chemat si ii se va aduce la cunostiinta cea ce d`vstra a`ti semnalat in declaratie si de asemenea cred ca il vor mai potoli cei de acolo ...
Daca nici asa nu se potoleste exista anumite masuri prin care vi se poate urmari numarul de telefon si inregistra apeluri ... s.a.m.d ... bineinteles la cererea dumneavoastra ... dar trebuie sa va interesati la politie ei va vor da mai multe detalii in aceasta privinta .... si in felul acesta ve`ti strange probe ..... probe pe care le ve`ti administra impotriva fostului d`vstra angajat !

Sper ca asta iti va fi de un real ajutor .... am vazut ca multi pe aici nu se incumeta sa dea o rezolvare concreta ... sper sa te ajute asta cumva !

Urmărirea, supravegherea locuinţei sau a locului de muncă a unei persoane, apelarea telefonică sau tracasarea prin intermediului unor mesaje telefonice care creează temere sau îngrijorare reprezintă hărţuire, faptă incriminată şi pedepsită cu închisoare sau amendă în noul Cod penal.

Potrivit articolului 206 din noul Cod penal, "fapta persoanei care, în mod repetat, urmăreşte victima ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă".

De asemenea, "efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care prin frecvenţă sau conţinut alarmează victima, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă".

În cazul acestei infracţiuni, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Noul Cod penal propune introducerea în acest capitol a incriminării noi, hărţuirea, "pentru a răspunde unor cazuri apărute în practică în care diferite persoane – în special femei – sunt aşteptate şi urmărite pe stradă sau în alte locuri publice, ori sunt tracasate prin intermediul unor mesaje telefonice sau similare, toate acestea fiind de natură a crea o stare de temere sau de îngrijorare persoanei în cauză".

Incriminări similare există şi în alte legislaţii europene, textul din proiect fiind inspirat de dispoziţiile art. 222-16 C. pen. francez, art. 179septies C. pen. elveţian, § 390a C. pen. norvegian şi de cele din legislaţia engleză (în special Public Order Act 1986 şi Protection from Harasment Act 1997).
Intre timp in cursul zilei de astazi am reusit sa intru in posesia certificatului medico-legal care spune in felul urmator :

Necesita 12-14 zile ingrijiri medicale de la data producerii leziunilor , daca nu survin complicatii.

Urmeaza ca in cursul zilei de luni sa depun si plangerea ! Alte sfaturi privind intocmirea plangerii ... sau alte aspecte privind demersurile ce urmeaza ... le astept cu mare interes ! Multumesc Anticipat !
Buna ziua ! Vreau sa va aduc la cunostiinta ca in urma cu 2 saptamani am fost victima unei unei infractiuni de lovire si alte violente asa cum codul penal o descrie ca fiind ! Si acum sa incep sa va spun despre ce este vorba in mare :

in seara zilei de 07.07.2009 ma aflam impreuna cu un prieten in incinta unui parc de agrement sau cum se numeste el .... unde m`am intalnit cu fratele meu respectiv sotia acestuia ! Impreuna cu acestia am mers la terasa amplasata in aceiasi locatie unde ne`am intalnit de asemnea cu mai multi prieteni ai fratelui meu ... Am consumat bauturi alcolice (1 - 2 beri ) dupa care am mers sa inchiriem o barca pentru a ne plimba ... Cei care se ocupau cu inchirierile nu au dorit sa ne inchirieze o barca pentru ca au fost vizibil deranjati i de faptul ca le`am adus la cunostiinta unele nereguli semnalate cu alte cuvinte ... au fost unele discutii privind felul in care se inchiriau barcile ... adica unii stateau la rand iar altii intrau pe pile ca sa zic asa ....

Am hotarat impreuna cu fratele meu ... sa ne intoarcem revenind dupa alte 30 minute pentru a inchiria o barca ... nici de data aceasta nu am gasit intelegere... dupa care prietenii nostri de la masa vazand cele relatate mai sus au hotarat sa mearga ei sa inchirieze o barca si sa ne plimbam impreuna cu ei ... daca noua nu doreau sa ne inchirieze una ... zis si facut ... au inchiriat o barca si ne`au luat si pe noi impreuna cu ei in barca !

Dupa un interval de 2 -3 minute cei de acolo vizibil nervosi si ofticati de faptul ca noi reusiseram intr-un final sa luam o barca ne-au tras barca la margine si pe niste tonuri foarte ridicate si foarte nervosi ne-au cerut sa coboram din barca ! Vazand acestea primul care a coborat din barca a fost fratele meu dupa care eu al doilea ... dupa ce am coborat din barca nici nu am apucat sa merg 1 metru si au inceput sa ne loveasca cu pumnii si picioarele ! Prima victima am fost eu deoarece eram cel mai avansat fratele meu fiind in spatele meu ... vazand acestea a incercat sa aplaneze si a intervenit intre mine si cei care ma atacasera ( adica persoanele care lucrau la acel parc de agrement + administratorul + 1 tip care se recomandase a fi de la o firma de paza si ordine ) + alti prieteni , cunostiinte chemate de acestia in ajutor pentru a ne bate ! ).... In incercarea fratelul meu de a aplana conflictul a fost si el de asemnea victima infractiunii de lovire si alte violente ... + inca un prieten care se afla si el in barca si care coborase si el pentru aplanarea conflictilul ... care a cazut si el prada furiei acestora ... deci in total 3 victime toate am fost batute cu pumnii si picioarele fara a face nimic fara a fi recalcitranti sau de a riposta intr-un fel sau altul agresiunii acestora ...


Mentionez ca in cursul acelei nopti am ajuns toti 3 la urgente ... unde ne`au fost acordate ingrijirile medicale necesare !


Un domn comisar care a venit la spital ne`a sugerat ca ... citez : Daca se depun 3 plangeri va scade din probatoriu ... si cel mai bine ar fi sa depuna plangere victima care a fost cea mai afectata urmand ca celalalte 2 victime sa devina matori pentru acestea ... nush cat de adevarate sunt acestea dar eu oricum am inaintat demersurile pentru obtinerea unui certificat medico-legal urmand ca la sfarsitul acestei saptamani sa mi se elibereze unul !


In aceste conditii dupa ce voi primi certificatul medico-legal voi depune o plangere in termen de 60 de zile de la producerea evenimentului asa cum este prevazut de termenii legali .


Ideeea care este ... in tot acest proces au fost implicate 10 - sau mai multe persoane ... Eu nu pot recunoaste decat 5 dintre acestea restul fiindu-mi total necunoscute iar pe cei 5 ii recunosc pentru ca stiu ca lucrau acolo ... acum ramane sa vedem cum isi va face si politia treaba pentru gasirea si indentificarea acelor persoane urmand ca eu sa le recunosc ... ca fiind autorii infractiunii de lovire si alte violente ...


Cam asta e tot ce s`a intamplat ... acum as avea nevoie de un sfat avizat .. Ce sanse credeti ca am ... pentru ca intentionez sa merg mai departe .... si nu vreau sa las lucrurile asa ... daca aveti un sfat pentru mine sau vedeti lucrurile din alta perspectiva v`as ruga respectuos sa lasati parerile dumneavostra aici ... imi vor fi de mare ajutor si de asemenea sa imi spuneti ce sanse de reusita as avea in situatia sus data ...Multumesc anticipat !