avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot parasi domiciliul conjugal fara sa am de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot parasi domiciliul conjugal fara sa am de suferit in fata legii sa mi se impute parasirea de domiciliu

Sunt casatorita de 7 ani in urma casatoriei rezultand si un copil . In momentul de fata lucrurile sunt destul de tensionate , mie frica ca urmeaza sa fiu data afara din cauza soacrei mele si a sotului cu care am certuri mereu . As vrea sa nu mai astept acest moment si cred ca cel mai bine pentru mine si pentru linistea mea e sa plec in chirie si sa-mi iai si copilul cu mine , urmand ca ulterior in functie de evenimentele ce se vor desfasura sa depun o actiune de divort . As vrea sa stiu care este procedura legala de a face acest lucru , adica sa imi iau copilul si sa ma mut in chirie . in asa fel incat sa nu fie invocata parasirea de domiciliu. Exista vreo modalitate de a face acest lucru legal fara sa am probleme cu parasirea de domiciliu si cu faptul ca iau copilul . Va multumesc anticipat astept raspunsurile dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:11, 19 Septembrie 2012
Nu mai conteaza parasirea de domiciliu.

Conta pe timpul lui Ceausescu.
Bine ar fi sa aveti ceva martori la aceste discutii contradictorii sau atunci cand veti parasi domiciliul.
Nu mai conteaza in practica instantelor cine a parasit domiciliul, insa ar fi bine sa existe o motivare/justificare (de asta v-am pomenit de martori ).

Daca va mutati si veti dori ca minorul sa aiba locuinta stabilita la dvs, atunci ar trebui sa inchiriati un imobil corespunzator si pt o durata mai mare de timp (care sa ofere stabilitate la acest domiciliu pt copil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire de domiciliu sweet_30 sweet_30 Am 30 de ani,sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de 2 ani.Vreau sa ma despart de sotul meu dar deocamdata nu pot sa introduc actiunea de divort.Daca plec ... (vezi toată discuția)
Cum divortez de sot violent? copilul s-anascut inaintea casatoriei. mirodenia mirodenia Buna ziua. Sotul meu nu lucreaza de 15 ani nicaieri. A avut ceva afaceri de care nu s-a ocupat sau n-au mers. Eu sunt salariata, am salariu bunicel. Lucrez ... (vezi toată discuția)
Divort,demersuri divort,pensie alimentara caius mihai caius mihai Buna!Va scriu cu speranta ca ma puteti indruma in solutionarea unui divort!Suntem casatoriti de 5 ani,avem o fetita de 2 ani!Nu o sa incep sa va descriu ... (vezi toată discuția)