avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanpappy

Activitate bogdanpappy

Bună ziua,
Am absolvit Universitatea Tehnică din Petroşani, promoţia 1994. Începând cu primăvara anului 1995, am fost angajat în cadrul in cadrul unei exploatarii miniere , in care am ocupat diferite funcţii de conducere culminând cu functia de sef sector miner. Aici am condus timp de 12 ani un efectiv de 270 de oameni (muncitori, maistrii, ingineri) repartizati pe trei schimburi.
Principalele obiecte de activitate au fost extragerea carbunelui din subteran, precum si amenajarea unor constructii miniere de subteran si suprafata.
In proiectarea si executarea acestora m-am folosit si de calificarile mele obtinute in domeniile tehnice,de topografie si explozivi.
In urma incheierii obiectivului de activitate al exploatarii şi disponibilizării mele, am fost admis in cadrul unei institutii de stat unde se impune dobandirea calificarii de Diriginte de santier. Ordinul nr.595/06.08.2007, reglementeaza domeniile în care se autorizează diriginţii de şantier precum şi cerinţele obligatorii de învăţământ universitar şi vechime în domeniu.Facultatea absolvită de mine, nu se regăseşte în cadrul facultăţilor enumerate în ordinul mai sus menţionat.Având în vedere :că este o facultate tehnică cu profil asamănător celorlalte facultăţi şi cu condiţiile speciale de muncă net superioare şi că la cap. 3.2 din ordinul 595 ,,Drumuri,poduri tunele,piste de aviaţie,transport pe cablu", se regăsesc domenii studiate de mine şi la care am susţinut examene, pot obţine o derogare de la Ordinul nr.595/06.08.2007, pentru a putea participa la examenul de autorizare ca diriginte de şantier?