avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Derogare de la un ordin
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Derogare de la un ordin

Bună ziua,
Am absolvit Universitatea Tehnică din Petroşani, promoţia 1994. Începând cu primăvara anului 1995, am fost angajat în cadrul in cadrul unei exploatarii miniere , in care am ocupat diferite funcţii de conducere culminând cu functia de sef sector miner. Aici am condus timp de 12 ani un efectiv de 270 de oameni (muncitori, maistrii, ingineri) repartizati pe trei schimburi.
Principalele obiecte de activitate au fost extragerea carbunelui din subteran, precum si amenajarea unor constructii miniere de subteran si suprafata.
In proiectarea si executarea acestora m-am folosit si de calificarile mele obtinute in domeniile tehnice,de topografie si explozivi.
In urma incheierii obiectivului de activitate al exploatarii şi disponibilizării mele, am fost admis in cadrul unei institutii de stat unde se impune dobandirea calificarii de Diriginte de santier. Ordinul nr.595/06.08.2007, reglementeaza domeniile în care se autorizează diriginţii de şantier precum şi cerinţele obligatorii de învăţământ universitar şi vechime în domeniu.Facultatea absolvită de mine, nu se regăseşte în cadrul facultăţilor enumerate în ordinul mai sus menţionat.Având în vedere :că este o facultate tehnică cu profil asamănător celorlalte facultăţi şi cu condiţiile speciale de muncă net superioare şi că la cap. 3.2 din ordinul 595 ,,Drumuri,poduri tunele,piste de aviaţie,transport pe cablu", se regăsesc domenii studiate de mine şi la care am susţinut examene, pot obţine o derogare de la Ordinul nr.595/06.08.2007, pentru a putea participa la examenul de autorizare ca diriginte de şantier?
Cel mai recent răspuns: oancea_nicoleta_laura , utilizator 11:39, 25 Iunie 2009
Luaţi legătura cu Inspectoratul în construcţii teritorial care vă ca da toate detaliile.
Trebuie sa pregatiti un dosar pentru inspectoratul de constructii cu toate diplomele, atestatele (in copii legalizate) , cerere, curriculum vitae in care sa specificati lucrarile la care ati participat in domeniul in care doriti sa va autorizati, două recomandări de la cei cu care ati colaborat pe lucrarile respective, o fotografie, copie de pe cartea de muncă. Cred ca aveti nevoie de 6 ani de experienta in domeniu.
Toate aceste documente trebuiesc completate dupa modele din anexele la Procedura de autorizare.
Comisia va analiza dosarul si va va da un raspuns in cel mult 5 zile.
Succes!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar incompatibil bogdan135 bogdan135 Un expert tehnic judiciar cu specializarile \' constructii civile,industriale si agricole\' si \'evaluare proprietati imobiliare\' poate realiza o expetiza ... (vezi toată discuția)
Rte instalatii??? corneliaE corneliaE In cadrul unei licitatii de alimentare cu apa si canalizare se solicita prezentare RTE instalatii. In urma unei discutii cu Inspectoratul in Constructii am ... (vezi toată discuția)
Asigurarea calitatii executiei constructiilor danevas danevas m-ar interesa legat de acest subiect sa stiu exact care este mai exact continutul acestei activitati, legislatia aferenta, documentele care se intocmesc la ... (vezi toată discuția)