avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate aecobob

Activitate aecobob

Bună ziua. Un copil înfiat la vârsta de 2 ani, după divorțul părinților, luând numele noului său tată, acum major, poate veni la dezbaterea moștenirii tatălui biologic ? Mulțumesc
Bună ziua
Președintele asociației a cerut Adunării Generale să voteze montarea țevilor de gaze pe scări(pentru eventuala montării de centrale termice de apartament) fără să anunțe cine va plăti practic țeava, aflând apoi că vom plăti toți din fondul de reparații chiar dacă sunt foarte mulți care nu vor pune niciodată în viața lor centrală de apartament(deci le vor plăti, practic, celor care vor monta centrale). Am spus ca cei care vor centrale să-și plătească țeava și apoi cine mai vrea să se înțepe în ea să plătească partea sa. Dar nu vrea. Vrea ca absolut toată lumea să plătească, prin fondul de reparații, țeava de la parter până la etajul 10, bine-nțeles ca să le revină lor o sumă cât mai mică. Cum este normal și legal ? Mulțumesc
Răspuns la discuția Impozit indemnizatii
Si ce platim catre stat si in ce procente ?
Buna ziua
In cadrul asociatiei de proprietari avem mai multe functii remunerate
(presedinte,administrator,cenzor,casier,oameni de serviciu,etc.).Pana acum erau remunerati in baza conventiilor civile de prestari servicii sau contract de mandat si plateam catre stat 5,5% catre CASS si 16% impozit.Mentionez ca majoritatea suntem pensionari.Aplicand noua lege cu impozitarea ce vom plati catre stat si in ce procente ? Am inteles ca vom plati 25% catre pensii ? (Daca este asa inseamna ca avem dreptul anual sa depunem la casa de pensii adeverinte de la asociatie pentru recalcularea pensiei ?).Care este modalitatea actuala legala de angajare la o asociatie de proprietari a presedintelui,administratorului,cenzorului,contabilului,oamenilor de serviciu ?
Va multumesc
Buna ziua
Un proprietar a avut o restanta la intretinere de 9.000 lei si a facut o plata de 8.000 lei.
Restanta era compusa din :
- restanta intretinere - 4.500 lei
- penalizare - 3.500 lei
- restanta fond de reparatii - 1.000 lei
In ce ordine se stinge datoria si de la ce capitole.Ce ramane de plata si cat ? Este specificat undeva in lege aceasta operatiune ? In care ?
Multumesc
Buna ziua
Am un imprumut prin prima casa, la o banca, de mai putin de 5 ani.Am solicitat sa mi se raspunda in scris daca pot sa convertesc imprumutul din euro in lei.Mi se raspunde ca conform OUG nr.60/2009 si HG nr.717/2009 banca nu poate face acest lucru.Convertirea asta este la latitudinea fiecarei banci in parte ? Dece unele banci au acceptat acest lucru iar altele spun ca nu le lasa legislatia ? Care este adevarul si ce am de facut ? Daca este nevoie va spun si numele bancii dar am inteles ca nu am voie.
Multumesc
Discuție Divort amiabil
Buna ziua
Cum se procedeaza pentru un divort amiabil, fara copii in legatura cu :
- apartament achizitionat prin programul "Prima casa", pe numele ei, la care a platit 10 rate.
- autoturism achizitionat prin imprumut de nevoi personale, pe numele lui, la care inca nu a platit nicio rata.
Sunt casatoriti de 4 ani.
S-au inteles(verbal) ca ea sa ramana cu apartamentul si cu tot ce este in el iar el sa ramana cu autoturismul.

Multumesc
Art.21(3) din Legea 230/2007

Chestia cu secretarul este o functie care este "inventata" de presedinte.Sau se poate sa se asimileze si aceasta functie in lege?
Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti ce presupune, practic, functia de vicepresedinte la o asociatie de proprietari in afara de specificatia de la Art.21(3) : "Presedintele, in situatii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepresedinte caruia ii poate delega atributiile sale. "
De aici trebuie sa trag concluzia ca trebuie sa am specimen de semnatura in banca si sa semnez in locul presedintelui cand nu este disponibil? Sa-mi dea stampila lui pe perioada indisponibilitatii lui ? Daca nu doresc sa ma implic in aceste probleme fiind vicepresedinte "doar cu numele pentru ca asa prevede legea" este normal ?
Deasemenea functia de secretar(fiind o asociatie mare) este prevazuta in lege? Sau se poate asimila cu alta functie ? Apoi urmatoarele sarcini si responsabilitati sunt normale pentru secretar sau sunt atributii ale presedintelui, delegate catre functia de secretar, pentru a scapa de sarcini ?
"Participa la indeplinirea hotararilor adunarii generale si deciziilor comitetului executiv.
Respecta prevederile legale, statutul, acordul de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea asociatiei.
Propune masuri si activitati pentru buna functionare a activitatilor de gestionare a documentelor si corespondentei.
Intocmeste procesele verbale ale sedintelor comitetului executiv si adunarilor generale.
Pastreaza corespondenta si o inregistreaza atat cu agentii economici cat si cu locatarii.
Centralizeaza cererile proprietarilor si le prezinta spre aprobare si avizare presedintelui asociatiei.
Lunar prezinta in sedintele de comitet corespondenta la care trebuie sa se dea raspuns in termen legal.
Sarcinile si atributiile pot fi completate cu dispozitii trasate de presedinte si de comitetul executiv."
Multumesc
Buna seara
Cine poate sa ma ajute cu un raspuns competent ? Va rog mentionati Legea si articolul.
Pana unde se considera a fi parte comuna referitor la o teava verticala de alimentare cu apa ? Tot ce se defecteaza pana la robinetul de trecere se considera parte comuna si platesc toti locatarii ?
Va multumesc