avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate elennna

Activitate elennna

la cine se refera legea prin "medic curant"? medicul de familie imi poate da o luna sau e nev de chirurg? e greu pt un necunoscator sa interpreteze. va rog raspundeti.
Buna ziua. Mi-am operat baietelul de 3 ani pe cord si nu am primit concediu decat pe perioada spitalizarii necesare interventiei, respectiv 2 saptamani. Nu stiu unde sa merg mai departe pt continuarea concediului, copilul necesitand pansare si supravehere constanta. Medicul de familie sau chirurg de copii? cat imi poate da maxim medicul de familie si mai ales, ma intereseaza chirurgul de copii (care e altul, din alt oras decat cel in care l-am operat). M-ar interesa cat se poate da maxim, pt aceasta afectiune. NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU STIE SA IMI SPUNA! Si eventual care e legea care pot sa o pun medicului in fata in caz ca refuza , ceea ce banuiesc ca se va intampla, deoarece e un medic f dificil. multumesc. mentionez ca are grad grav de handicap, copilul.
pentru ingrijire copil cu handicap cate zile poate da medicul de familie? handicap grav. copilul urmeaza sa fie operat
NU STIU CAT DE DISPUS AR FI TATAL SA II CREASCA, CACI CONSUMA ALCOOL SI E FOST F VIOLENT SI CU MAMA SI CU EI. Casa in care el locuieste are valoare f mare, dar e deconectata de la utilitati. Nu lucreaza nicaieri si nici nu intentioneaza. Merita oare deschis proces?
mama nu ar trebui sa dovedesca cu chitante ca a participat la bunurile comune?

[ cand aveti de completat un mesaj, folositi butonul " editeaza", de asemenea va rog sa nu folositi litere majuscule la scrierea mesajelor, multumesc]
la ce va referiti prin coduri de indemnizatii?
situatia este urmatoarea: relatie de concubinaj pe parcursul a 11 ani din care au rezultat 6 copii, nerecunoscuti de tata in acte. cei doi au trait in concubinaj in casa tatalui, primita prin donatie de la mama acestuia. mama a fugit de acasa cu cei 6 copiii batuta fiind de el. Nu are loc de munca si nici unde sa locuiasca. Ce demersuri juridice poate initia? au dreptul la ceva din casa copiii? merita deschis proces de stabilirea filiatie (cred ca asa se numeste) sau e riscant ca astfel sa nu fie incredintati copiii tatalui. mama doreste sa isi creasca copiii.
cat concediu poate da medicul de familie intr-o luna? dar intr-un an?
as dori sa stiu cate zile de concediu medical am dreptul in total pe an si daca pot sa mi le iau de ex 2-3 luni consecutiv, pt motive medicale evidente, bineinteles? totodata am daca copilul e incadrat cu handicap grav am dreptul si pt el, nu? la un nr de zile de concediu medical. Care e acest numar? eu am niste probleme de sanatate pt care vreau sa ma investighez, plus ca copilasul trebuie operat. as vrea sa stau cam 2-3 luni acasa in medical sa rezolv problemele si cu recuperarea lui post operatorie si ale mele medicale. Se poate?
mie mi s-a zis ca e este 100 ron. salariul e 1100 ron. cat ar fi, cu aproximatie?
buna. am un copilas de 3 ani si 4 luni care nu e trecut in intretinere la sot. eu m-am intors la servici de 5 luni si nu mi s-a spus ca trebuie sa fac cerere pt deducere la salar, ma rog, nu stiu cum ii zice...cum ca am copil in intretinere. mentionez ca coilul e incadrat cu handicap grav. trebuie sa instiintez de asta institutia in care lucrez. are importanta pt suma primita in plus faptul ca are coilul handicap grav sau nu conteaza? ca nu i-as instiinta de asta daca nu ar fi absolut necesar.