avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate Crisstel

Activitate Crisstel

Vă mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua. Se poate formula o cerere de suspendare a judecatii in temeiul art. 413 alin. 1 pct. 2 NCPC dupa ce instanta a ramas in pronuntare? S-a amanat pronuntarea pentru depunere concluzii scrise si ieri am primit citatia de la Parchet. Multumesc.
Buna ziua. Formularea de catre primar a unei actiuni privind nulitatea unui titlu de proprietate este conditionata de sesizarea comisiei locale de fond funciar? Conform art. 5 lit. l) din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 890/2005, una dintre atribuțiile principale ale comisiilor comunale, orășenești sau municipale este aceea de a „identifica terenurile atribuite ilegal” și de a „sesiza primarul, care înaintează sub semnătură acțiuni în constatarea nulității absolute pentru cazurile prevăzute la art. III din Legea nr. 169/1997, cu modificările și completările ulterioare”. Concret, daca nu exista sesizare (referat, proces verbal ori hotarare) din partea comisiei de fond funciar ori in situatia in care la intrunirea comisiei s-a discutat despre anulare partiala titlu , dar primarul a solicitat in instanta anulare totala a acelui titlu, se poate cere respingerea actiunii ? Sau invoca o exceptie? Mentionez ca nu exista motive pt. anulare totala, titlul fiind valabil., de aceea comisia a pus in discutie anulare partiala. Multumesc.
Va multumesc.
Buna ziua. Am o nedumerire in legatura cu o imputernicire avocatiala. Stiu ca este un tipizat care se distribuie avocatilor la inceputul fiecarui an sau la cerere. Intrebarea mea este daca pentru un contract de asistenta juridica incheiat in septembrie 2020 poate fi folosit un formular de imputernicire inseriat in anul 2019? Poate fi o greseala a avocatului?
Va multumesc pt. raspuns.
Paratul citat legal la mai multe termene si care nu a formulat intampinare sau alte cereri ori concluzii scrise mai are dreptul de a formula recurs in situatia in care a pierdut procesul in prima instanta? Va rog sa specificati temeiul juridic. Multumesc.
Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: s-a incheiat un contract de achizitie publica in aprilie, iar cetatenii au aflat despre acest lucru abia in septembrie, cand s-a inceput prestarea serviciilor., practic dupa 5 luni, dintr-un articol de ziar. S-a solicitat o copie a contractului, s-a refuzat eliberarea acesteia si s-a formulat cerere de chemare in judecata. La finalul lunii octombrie, dupa 6 luni de la data incheierii contractului, s-a trimis si copia contractului. S-a formulat plangere prealabila, fara rsapuns din partea autoritatii publice. In contract se prevede ca prestatiile vor fi efectuate dupa aprox 5 luni, timp in care prestatorul va obtine autorizatiile necesare pt. activitatea sa. Este evident ca autoritatea publica a actionat in acest mod pentru a face imposibila o cerere de anulare a contractului, prin depasirea termenului de prescriptie de 6 luni de la data incheierii contractului. Se mai poate solicita in instanta anularea, fara a exista riscul de a fi respinsa pt. ca in cauza a intervenit prescriptia extinctiva? Pe ce temei legal? Multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Intrebarea mea poate suna ciudat, dar am o nelamurire. Care sunt consecintele juridice ale neinscrierii unui ONG in Registrul national, in afara faptului ca nu mai poate primi cei 2%? Sa zicem ca nu primesti donatii sub forma de 2%, ci ai alte venituri : prin incheierea unor contracte (prestari-servicii, concesiuni etc.) cu autoritatile locale. Fiind vorba de bani publici, de participare la licitatii, esti obligat ca ONG sa apari in Registru sau nu? Practic, ce se intampla cu ONG-urile care nu se regasesc in acest registru: se considera ca nu mai au activitate, nu mai depun actele contabile, alte consecinte? Multumesc.