Este o problema destul de delicata. In cazul unui cuplu, ce pe viitor isi propun sa se casatoreasca, ( amandoi vin din casatorii esuate - divortati), ea are un copil, el nu are copii, dar isi doresc sa se mute impreuna. Ea are doua imobile si o masina, nu are credite la banca, a vandut un imobil si are o suma de bani, astfel ca in prezent ea detine un apartament cu 3 camere, o masina si 50000 de euro, iar el detine un apartament cu 2 camere luat pe credit pe 15 ani si o masina. El nu doreste sa se mute la ea, deoarece apartamentul cu 3 camere nu este pozitionat central. Asa ca ea a decis sa achizitioneze un apartament in zona centrala, in bloc nou, cu 3 camere. S-a gasit un apartament la suma de 70000 de euro, unde ea urmeaza sa puna 50000 de euro si dorea sa contracteze tot ea un credit de 20000 de euro, astfel ca apartamentul ii revine doamnei in proprietate,dar el nu este de acord. El doreste ca doamna sa puna 50000 de euro, iar creditul sa fie contractat de amandoi pentru a fi trecut si dansul in proprietate. Problema este ca suma depusa de ea este mare si in cazul unei rupturi in cuplu nu ar dori sa piarda partea ei (suma de 50000+ jumatate din creditul ce ar urma sa-l acceseze impreuna cu partenerul). Care ar fi solutia corecta, ca in caz de neintelegeri, fiecare sa ramana cu ce este al lui?
Intr-o societate comerciala cu capital majoritar de stat este necesar avizul oficiului juridic (semnatura unui jurist) la incheierea contractelor in general?
Exista o lege in acest sens, daca exista, care este aceasta lege?
Chiar daca hotararea este definitiva si irevocabila? Din cate stiu eu asupra unei hotarari irevocabile nu se mai poate interveni, hotararea nu mai poate fi atacata. Prin faptul ca vreau sa cer marire de pensie alimentara nu mi se va spune ca am deja o hotarare prin care pensia este stabilita la o suma fixa lunara si nu se mai poate reveni asupra ei?
Mai am o intrebare: in cazul in care tatal copilului exercita o profesie liberala, nefiind salariat cu contract de munca, fiind de meserie avocat, cum se poate da pensia alimentara lunara in procent din veniturile sale, de exemplu in hotararea de divort se comunica programul de vizitare al minorului de catre tata si pensia minorului stabilita in cota procentuala de 25% din veniturile lunare ale tatalui. Care venituri lunare? Veniturile ramase dupa ce s-au facut toate cheltuielile pe firma? Pentru ca de obicei veniturile reale ale unui avocat sunt una, iar cele declarate sunt alta. Cum pot sa stiu veniturile reale pentru a se stabili o pensie alimentara in conformitate cu nevoile copilului si pentru ca tatal sa isi asume responsabilitatea de parinte la randul lui, chiar daca acesta incearca sa scape de anumite "greutati" cu privire la cresterea, ingrijirea si educarea copilului sau.
Multumesc.
Daca s-a obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin intelegerea partilor la plata pensiei alimentare de 500 RON, se poate reveni asupra ei cerand in instanta marirea pensiei alimentare pentru copil?
Buna. As dori sa stiu ce despagubiri pot sa cer in caz de deces in accident de circulatie. Sunt divortata , am 30 de ani si am un copil de trei ani, parintii mi-au murit si am ramas cu bunica din partea mamei decedate in varsta de 76 de ani., care ma ajuta la cresterea copilului, copilul nu mergea inca la gradinita. Bunica era sanatoasa fizic si mental, ma ajuta foarte mult cu casa si copilul, eu trebuia sa merg la serviciu, iar in acelasi timp urmez o a doua facultate, ajutorul bunicii mele fiind enorm in acest sens. Din pacate ea mai mergea la casa ei situata intr-o localitate vecina, iar la intoarcere, aflandu-se intr-un Wolskwagen polo impreuna cu niste cunostinte din localitatea unde bunica mea avea casa si venind la mine acasa a intrat un sofer de 27 ani cu masina personala BMW in masina unde se afla bunica mea. Soferul Bmw-ului a intrat in depasire pe linie continua, in timp ce soferul Wolskwagen ocolea oamenii de pe marginea soselei, astfel ca soferul BMW a intrat in plin in masina unde se afla bunica mea, fapt ce a dus la un accident auto destul de grav in care bunica mea fiind internata la terapie intensiva nu a rezistat si a decedat.
Care ar fi despagubirea in linii mari (minimul si maximul) in care s-ar putea incadra datorita faptului ca am suferit o foarte mare pierdere fiind ultimul meu parinte.