avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire in caz de deces in accident de circulatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire in caz de deces in accident de circulatie

Buna. As dori sa stiu ce despagubiri pot sa cer in caz de deces in accident de circulatie. Sunt divortata , am 30 de ani si am un copil de trei ani, parintii mi-au murit si am ramas cu bunica din partea mamei decedate in varsta de 76 de ani., care ma ajuta la cresterea copilului, copilul nu mergea inca la gradinita. Bunica era sanatoasa fizic si mental, ma ajuta foarte mult cu casa si copilul, eu trebuia sa merg la serviciu, iar in acelasi timp urmez o a doua facultate, ajutorul bunicii mele fiind enorm in acest sens. Din pacate ea mai mergea la casa ei situata intr-o localitate vecina, iar la intoarcere, aflandu-se intr-un Wolskwagen polo impreuna cu niste cunostinte din localitatea unde bunica mea avea casa si venind la mine acasa a intrat un sofer de 27 ani cu masina personala BMW in masina unde se afla bunica mea. Soferul Bmw-ului a intrat in depasire pe linie continua, in timp ce soferul Wolskwagen ocolea oamenii de pe marginea soselei, astfel ca soferul BMW a intrat in plin in masina unde se afla bunica mea, fapt ce a dus la un accident auto destul de grav in care bunica mea fiind internata la terapie intensiva nu a rezistat si a decedat.
Care ar fi despagubirea in linii mari (minimul si maximul) in care s-ar putea incadra datorita faptului ca am suferit o foarte mare pierdere fiind ultimul meu parinte.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
anielavana, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters117492 , utilizator 14:56, 16 Decembrie 2009
Trebuie sa va constituiti parte civila in cadrul procesului penal care se va pune pe rol, solicitand daune morale. Cuantumul acestora il apreciati dvs., dar pentru a avea toate informatiile necesare cel mai bine ar fi sa contactati un avocat care sa va sfatuiasca cum sa procedati.
Puteti solicita daune morale, insa cuantificarea acestora trebuie forte bine elaborata, referitor la cuantumul acestora trebuie sa consultati un avocat cu specializare in asigurari, acesta va poate sfatui ce anume se poate obtine intr-o astfel de speta. Va recomand sa cautati pe internet avocati cu aceata specializare.
Chiar daca avea varsta de 76 de ani, asta nu inseamna ca acel cond. auto va fi absolvit de raspundere pe motivul varstei persoanei decedate. Daca impactul s-a produs atat de violent, banuiesc ca trebuie sa fie si alte persoane accidentate.
In prima faza, trebuie sa intrati in posesia certificatului de mostenitor , pentru a se vedea cine sunt mostenitorii bunicii dvs. Aceste persoane vor merge la Politie si vor depune plangere impotriva cond. auto cu precizarea ca se constituie si parti civile in cauza, urmand ca sa precizeze cuantumul pretentiilor in instanta, cand cond. auto va fi trimis in judecata pentru ucidere din culpa.
Sumele se vor stabili dupa ce avocatul ales va analiza cazul in ansamblul sau, parintele dvs., copil al bunicii, va declara si dvs. puteti depune marturie asupra a ceea ce facea bunica pentru dvs. , documentele doveditoare, trimitere la legislatia si practica in materie, a normelor europene in materie de protejare a victimelor accidentelor de circulatie, etc. vor face ca la finalul procesului sa obtineti o suma care sa compenseze macar in parte pierderea bunicii.
anielavana a scris:

Buna. As dori sa stiu ce despagubiri pot sa cer in caz de deces in accident de circulatie. Sunt divortata , am 30 de ani si am un copil de trei ani, parintii mi-au murit si am ramas cu bunica din partea mamei decedate in varsta de 76 de ani., care ma ajuta la cresterea copilului, copilul nu mergea inca la gradinita. Bunica era sanatoasa fizic si mental, ma ajuta foarte mult cu casa si copilul, eu trebuia sa merg la serviciu, iar in acelasi timp urmez o a doua facultate, ajutorul bunicii mele fiind enorm in acest sens. Din pacate ea mai mergea la casa ei situata intr-o localitate vecina, iar la intoarcere, aflandu-se intr-un Wolskwagen polo impreuna cu niste cunostinte din localitatea unde bunica mea avea casa si venind la mine acasa a intrat un sofer de 27 ani cu masina personala BMW in masina unde se afla bunica mea. Soferul Bmw-ului a intrat in depasire pe linie continua, in timp ce soferul Wolskwagen ocolea oamenii de pe marginea soselei, astfel ca soferul BMW a intrat in plin in masina unde se afla bunica mea, fapt ce a dus la un accident auto destul de grav in care bunica mea fiind internata la terapie intensiva nu a rezistat si a decedat.
Care ar fi despagubirea in linii mari (minimul si maximul) in care s-ar putea incadra datorita faptului ca am suferit o foarte mare pierdere fiind ultimul meu parinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier usor cu victime pidu79 pidu79 buna ziua.lucrez la o firma de curierat si in data de 5 august in timp ce ma deplasam spre Deva dinspre Lugoj in apropierea loc. Traian Vuia m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Accident auto danny_danutz danny_danutz Buna ziua as dori sa stiu si eu daca pot castiga bani macar sa imi platesc spitalizarea de pe urma unui accident auto in care nu sunt vinovat, celalalt sofer ... (vezi toată discuția)