avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate scarlet

Activitate scarlet

Răspuns la discuția tergiversare cercetare penala
Multumesc!
Am depus o plangere penala de la inceputul lunii octombrie 2009. Pana in prezent, ofiterul care se ocupa cu cercetarea penala nu m-a audiat decat pe mine, in luna ianuarie. Pe cei impotriva carora am depus plangerea penala nu i-a audiat nici pana in prezent,motivand ca nu se prezinta la audieri. Intamplator, stiu ca daca sunt convocati de 2 ori si nu se prezinta, a 3-a oara pot fi adusi cu mandat de aducere. Credeti ca este cazul sa sesisez tergiversarea cercetarii? Si daca da, cui?
Răspuns la discuția desfiintare hotarare recurs
Multumesc mult.
Răspuns la discuția desfiintare hotarare recurs
Puteti sa detaliati, ca nu inteleg.
Am facut cerere de revizuire in civil, pentru ca instanta nu ia in considerare doar plangerea penala, iar cauza este inca in cercetare penal, nu a inceput urmarirea.
Mai pot sa fac o a doua cerere de revizuire dupa definitiva din penal, sau se suspenda revizuirea pana la hotararea din penal?

Nu sunt jurist si imi vine cam greu sa le potrivesc.
Multumesc pentru intelegere
Care este calea de atac impotriva unei hotarari de respingere a recursului ca nefondat?
Mentionez ca am aratat instantei de recurs ca hotararea primei instante este bazata pe inscrisuri false.
Pentru folosirea acestor inscrisuri false in instanta am facut si plangere penala deasemeni instiintand instanta de recurs.
Problema este cercetarea penala dureaza de 4 luni (este nevoie si de expertiza), iar eu a trebuit sa fac cerere de revizuire, ca sa nu ies din termen.
Mai pot face ceva dupa inceperea urmaririi penale daca si revizuirea se pronunta impotriva mea, tocmai pentru ca nu exista INCA decizie de incepere a urmaririi penale?
Mai poate fi desfiintata o hotarare civila ramasa definitiva daca se dovedeste in penal ca s-au folosit inscrisuri false?
Cercetarea penala a demarat mai tarziu, iar hotararea a apucat sa ramana definitiva inainte de inceperea urmaririi penale.
este vorba de o asociatie de proprietari, iar omf 1969/2007 se refera exact la ele.
Răspuns la discuția durata cercetare penala
Am reclamat o asociatie de proprietari (de fapt conducerea ei) pentru abuz in serviciu, gestiune frauduloasa, fals in inscrisuri, nerespectarea omf 1969/2007 si a legii 82 (legea contabilitatii), nerespectarea L 230/2007 etc.
Am depus si probe. Altele se regasesc la asociatia reclamata si pot fi depistate doar la cercetarea penala, deaoarece refuza sa ni le puna la dispozitie.
Procurorul a dispus cercetarea penala din octombrie, iar dosaul este inca la politie, nici nu i-a audiat nimeni pana in prezent.
Ce sanctiuni pot fi aplicate unei persoane juridice care tine contabilitatea in partida simpla si nu respecta prevederile omf 1969/2007? Si cine le aplica?
Răspuns la discuția durata cercetare penala
Ma interesa cat poata sta dosarul in cercetare la politie pana se intoarce la procuror....:">
Politistul poate sa-l tina oricat "la sertar"?:(