avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate pedro72

Activitate pedro72

Ma surprinde faptul ca, fiind vorba de o societate cu raspandire pe intreg teritoriul tarii, de renume si care vine din istorie (o sa va dau numele mai tarziu), sa procedeze astfel si sa faca asemenea greseli.
Sa va explic cum sta situatia si va rog sa ma ajutati...
Dupa depunerea CV-ului si sustinerea interviului la o societate pentru ocuparea unui post am primit acasa raspunsul scris ca am fost admis pe postul respectiv. Am luat imediat legatura telefonic sa stiu ce am de facut. Mi s-a spus ca voi fi anuntat cu cel putin doua saptamani inainte de a incepe activitatea la noul serviciu, eu lucrand la o alta societate si trebuind sa depun preaviz acolo. Au trecut cam 2 luni de la aceasta comunicare ca am fost admis si, de curand, am aflat ca deja a fost angajata o alta perosoana pe acest post pe care am concurat. Am luat din nou legatura telefonic cu societatea si mi s-a comunicat verbal ca, de fapt, am fost respins ... mai sus ...
Mentionez ca eu nu am alta hartie de la aceasta societate decat cu comunicarea ca am fost admis pe acel post. Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a ocupa legal postul respectiv?
Multumesc pentru raspunsuri. Salariatul este cadru didactic titular si solicita plata concediului de odihna, care ar fi trebuit sa fie efectuat in perioada iulie-august 2009, dar incepand cu 23 aprilie 2009 salariata este in concediu de maternitate si, dupa epuizarea acestuia, va intra in concediu de 2 ani. Contractul ei de munca este doar suspendat, nu inchis.
Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani?
Răspuns la discuția Chitanta de mana
Ce documente mi-ar trebui, sa zicem, de la primarie?
Răspuns la discuția Chitanta de mana
Problema se complica atunci. Unchiul este decedat, fostii proprietari nu se mai stie de ei.
M-am interesat la primarie unde mi s-a spus ca nu se mai poate face demers pentru modificarea titlului de proprietate de catre prefectura ci numai prin hotarare judecatoreasca. Cum se procedeaza?
Răspuns la discuția Chitanta de mana
Nu stiu despre ce adeverinta este vorba. Tatal meu nu a primit nici un fel de document. Aceasta problema cu casa si curtea am descoperit-o recent mergand sa fac o cerere pentru subventie APIA. Folosind titlul unchiului meu pentru partea de pamant pe care tatal meu o are in folosinta mi-am dat seama ca la curti/constructii singura constructie este a tatalui meu. Aceasta am dedus-o mai mult dupa vecinii inscrisi la pozitia respectiva. Ajutati-ma si indrumati-ma care ar fi pasii si caror institutii sa ma adresez pentru a rezolva problema care cred ca este foarte complicata.
Răspuns la discuția Chitanta de mana
De fapt situatia este mai complicata. De fostii proprietari nu mai stim nimic din anul cumpararii casei. Insa casa si curtea cumparata de tatal meu apare pe un titlu de proprietate eliberat cu legea 18/1991. Sa detaliez: Cand a aparut legea 18/199, la primarie, tatal meu impreuna cu alti doi frati mostenitori ai bunicului decedat au depus cereri pentru punerea in posesie a terenului agricol detinute de bunic. Cand s-a eliberat titlul de proprietate, titular este doar unul dintre frati, dar nu tatal meu, apare terenul agricol detinut de bunic dar apare si casa si curtea aferenta cumparate de tatal meu. Cu terenul agricol nu a fost nicio problema, fratii au impartit terenul intre ei prin intelegere, dar cred ca nu ar fi trebuit sa apara si casa cu terenul cumprate de tatal meu, acestea neprovenind din mostenire. Nu ar fi trebuit sa i se elibereze si tatalui meu titlu de proprietate separat? De unde sa pornesc si ce trebuie sa fac pentru a rezolva problema cu casa?
Multumesc.
Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este prevazut ca plata sa se faca in rate. Suma a fost achitata asa cum s-a stabilit, plata facandu-se prin posta şi avand recipisele de trimitere a banilor.
Vreau sa mentionez ca nu este nici un fel de problema cu fostul proprietar dar as vrea sa stiu daca, plecand de la aceasta chitanta de mana, tatal meu poate obtine un titlu de proprietate. Singura problema este ca toti martorii mentionati in chitanta sunt decedati.