avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Activitate grecudan1

Activitate grecudan1

Răspuns la discuția Teren Proprietate cu sau fara PUZ
Prin amabilitatea lui Seth am gasit despre problemele in OUG 7/2011:
Transcriu aici punctele care ma intereseaza:
10. Articolul 32 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 32. - (1) In cazul in care prin cererea pentru emiterea certificatului de urbanism se solicita o modificare a prevederilor documentatiilor de urbanism aprobate pentru zona respectiva sau daca conditiile specifice ale amplasamentului ori natura obiectivelor de investitii o impun, autoritatea publica locala are dreptul ca, dupa caz, prin certificatul de urbanism:
a) sa respinga in mod justificat cererea de modificare a prevederilor documentatiilor de urbanism aprobate;
b) sa conditioneze autorizarea investitiei de elaborarea si aprobarea de catre autoritatea publica locala competenta a unui plan urbanistic zonal;
c) sa conditioneze autorizarea investitiei de elaborarea unui plan urbanistic zonal, prin grija investitorului privat, in conditiile legii, si de aprobarea acestuia de catre autoritatea publica locala, numai in situatia solicitarii construirii de parcuri industriale, parcuri tehnologice, supermagazine, hipermagazine, parcuri comerciale, parcuri culturale, zone de productie, zone de dezvoltare a unor ansambluri rezidentiale noi, infrastructura de transport, in situatia extinderii intravilanului localitatii cu cel putin 10.000 m2 pentru functiuni de locuire sau cu cel putin 5.000 m2 pentru functiuni de servicii sau productie;
d) sa conditioneze autorizarea investitiei de elaborarea si aprobarea unui plan urbanistic de detaliu;
e) sa permita intocmirea documentatiei tehnice pentru autorizatia de construire, in situatia solicitarii construirii pe o parcela in cadrul unui front continuu construit preexistent in care cladirile de pe parcelele adiacente au acelasi regim de inaltime cu cel solicitat.

Pe langa faza cu cei 5000 si 10000 mp relatata anterior, am gasit si punctele d si e, de care as vrea sa ma folosesc. Vedeti un impediment, sau, conform acestor puncte, Primaria poate sa imi elibereze un CU conform cererilor mele?

Mai mult am gasit la punctul:

32. La articolul 54, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(2) Planurile urbanistice zonale prevazute la art. 32 alin. (1) lit. c), precum si planurile urbanistice de detaliu, cu exceptia celor prevazute la alin. (1), se finanteaza de persoanele juridice sau persoanele fizice interesate."

Pot sa ma duc si sa cer la Urbanism sa ma treaca in zona cu locuinte individuale conform punctului e - art. 32 ?
Răspuns la discuția Teren Proprietate cu sau fara PUZ
Exista cineva care cunoaste noua lege si poate sa ma indrume sa gasesc o solutie ca sa pot sa construiesc pe teren?
Multumesc
Răspuns la discuția Teren Proprietate cu sau fara PUZ
CU scos anul trecut in iulie, este pe o suprafata totala de 2000 mp, cat detinea proprietarul initial. Intre timp el a impartit cei 2000 mp in doua parcele de 1000 mp, dintre care una am cumparart-o eu, iar cealalata a ramas proprietarului de drept, el avand si o constructie facuta pe teren. Faptul ca CU este facut pe 2000 mp si nu pe cei 1000 ai mei, ma dezavantajeaza in vre-un fel? Prevede legea ceva in cazul meu, ca intru in alta zona sau am alt regim daca a fost impartit terenul?
Răspuns la discuția Teren Proprietate cu sau fara PUZ
Pai cum as putea sa fac PUD, daca ei mi-au scris in CU sa fac PUZ. Pe ce baza, legala, ma apuc sa fac acest lucru.
Am castigat.
M-am dus cu hotararea la politie, dar mi-au spus ca trebuie sa astept inca 15 zile, sa nu se faca recurs.
Nu am zis nimic, dar nici nu am mai dat pe acolo. Nici pana acum nu mi-a ajuns acasa, hotararea finala.
Răspuns la discuția Teren Proprietate cu sau fara PUZ
Am incercat sa scot acel CU informativ. Mi s-a raspuns ca doar propietarul poate face acest lucru. Acesta din urma a zis ca nu are timp, etc. Normal ca am fost azi din nou si se poate. Fapt consumat.
In schimb propietarul a avut un CU scos in iulie 2010, pentru constructie hala sau atelier, si i-a fost respinsa cererea pentru ca zona este exclusiv rezidentiala: scrie ca pot construi doar casa sau biserica acolo.
In acte el este trecut intravilan arabil .
Ce pot face acum?
Buna ziua.
Am o mare problema si va rog sa ma ajutati.
In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp.
Am asteptat sa treaca anul sa primesc intabulearea, iar pe 17 ian. am facut cerere pentru CU.
Acesta l-am ridicat pe data de 16 feb. Am vazut cu stupoare ca mi se cere sa fac PUZ, atata timp cit am vecini atat in dreapta si in stanga, cu case, autorizatii de constructie fara sa aiba PUZ facut.Am fost la Urbanism si acolo mi se mai tranteste o veste: incepand cu 1 feb nu se mai fac nici PUZ-uri pentru suprafete mai mici de 10000 mp. Simt ca inebunesc. Am cumparat teren sa imi fac casa si nu pot.
Terenul este trecut ca intravilan extins in CU si un cod pus de cei la Urbanism.
Va rog sa imi explicati si mie ce pot face in cazul meu. Cum sa nu existe un PUZ, odata ce un teren este trecut din extravilan in intravilan. Sau imi puteti explica cum lucreaza aceasta trecere.
Ce pot face in acest caz, dat fiind noua lege. Mai ales ca eu am facut cerere pe 17 ian, dar legea reglementeaza ca doar CU iesite pana pe 1 feb mai pot beneficia de PUZ. De unde era eu sa stiu pe 17 ian ca pe 1 feb se adopta legea respectiva. Logic mi se pare ca toate cererile de CU facute pina pe 1 feb sa beneficieze de posibilitatea de a face PUZ, si nu doar cele iesite pana pe 1 feb.
NEED HELP.
Diana Ramona:
Ideea de baza a contestatiei pe care o fac este ca din cauza masinilor parcate neregulamentar, nu am reusit sa vad la timp pietonul care se angajase pe trecere, si ca urmare nu am avut timp sa franez din timp, fara sa bruschez pasagerii din masina. Si cum prin actiunea mea, si anume faptul ca am lasat masina sa curga, nu a avut de suferit nici un participant la trafic ( pieton sau pasager), politistii puteau sa inteleaga dinamica evenimentului si sa imi dea un avertisment eventual, decit sa imi intocmeasca PV.
Cioan:
Nu pot dovedi acest lucru, cel putin nu eu. Cum domnilor politisti le-a luat cam jumatate de ora sa intocmeasca acest proces verbal, copilul meu s-a trezit intre timp si a inceput sa plinga. Ca urmare, situatia copilului meu nu mi-a permis sa ma intorc sa fac niste fotografii. Dar, daca politia spune ca are filmat acest eveniment, si va aduce filmarea ca proba, atunci se va observa prezenta acestor masini.
Voi anexa totusi o prezentare grafica a succesiunii evenimetului, in speranta ca instanta va intelege mai bine cele relatate de mine.

Mai am o intrebare: am discutat cu un agent de la politia rutiera, si mi s-a spus ca, contestatia o pot depune in 15 zile de la comunicare, si cum eu am fost de fata la redactarea ei, chiar am si notat la mentiuni ca nu sunt de acord cu cele prezentate in PV, dar nu am semnat PV-ul, atunci cele 15 zile incep din acel moment.
Logic mi se pare sa primesc intai PV-ul si apoi sa il contest, dar imi expira perioada de "gratie" cit mai pot circula, si apoi ramin pe tusa, lucru care imi displace, deoarece am nevoie de carnet si in interes de servici.
In consecinta, cind trebuie sa depun contestatia, in cazul meu?
Buna ziua.
Citind pe acest forum despre intimplarile nefericite care le au unii soferi cu organele de politie, m-am hotarit sa prezint si eu problema mea, in speranta unui ajutor din partea dumneavoastra:
In data de 29.07.2010 ma deplasam in localitatea Podu Iloaie din jud. Iasi, unde am fost sanctionat si mi s-a ridicat permisul de conducere pe motiv de neacordare de prioritate unei persoana angajate pe o trecere de pietoni.

Lucrurile au stat in felul urmator: la o trecere de pietoni, erau parcate pe dreapta, linga trotuar o serie de autoturisme si camioane care imi obturau vederea asupra trecerii de pietoni, mai exact zona trotuar - trecere pietoni si nu vedeam daca acolo se afla un posibil pieton.
Circulind mai departe cu masina, m-am asigurat din partea stinga, dar ajungind in fata trecerii si intorcind capul in partea dreapta am constatat ca o persoana deja pasise pe trecere.
Am apasat brusc frina pentru ai acorda prioritate pietonului, dar pentru ca ma aflam in masina cu sotia si copilul meu de 1 an si jumatate, care dormea, am eliberat frina si am lasat masina sa circule, pentru a nu brusca copilul. Precizez ca sensul de mers este cu 2 benzi, iar pietonul se afla la o distanta suficient de mare, fara ai pune viata in pericol in vreun fel.
Mai mult am observat ca pietonul abia se asigura daca mai vine vreo masina, lucru ce denota lipsa de vizibilitate si pentru pieton asupra carosabilului.
Masina politiei era parcata in fata mea, pe contrasens, la aproximativ 20-30 m, cu radarul pornit.
Cind am fost oprit de politie, la aproximativ 1 km de locul faptei, mi s-a intocmit proces verbal, in care am mentionat ca nu sunt de acord cu cele relatate in el si am refuzat sa il semnez, lucru ce m-a exonerat de a avea o copie a sa.

In urma celor relatate, nestind ce este scris in PV, ma pot folosi de faptul ca masinile erau parcate neregulamentar, pentru a contesta procesul verbal si ai cere anularea?
Deasemeni politistul mi-a zis ca am fost filmat, desi nu stiu cum un radar, de pe un logan vechi, poate filma la o distanta de 20-30 m, si sa ne prinda atit pe mine cit si pe pieton. As dori sa stiu in ce fel poate fi folosita aceasta filmare, daca exista, ca proba in instanta?
Daca eu am refuzat semnarea PV-ului, acesta nu trebuia semnat de un martor? Si daca exista acel martor, el nu trebuia sa semneze atunci cind m-a oprit politia, la 1 km de locul evenimetului?