Buna! Am o sora cu handicap accentuat neuropsihic, dar nu are acord si de insotitor. As vrea sa cumpar o masina si sa o inmatriculez pe ea, oricum eu sunt cel care o duce in stanga si in dreapta. Cel putin sa nu platesc impozitul pe masina si parcarile prin oras daca tot cheltui bani cu ea.
Am citit o absurditate "Procedura de înmatriculare auto pentru o persoană cu handicap".
Este oare adevarat ca, este nevoie de un certificat obținut de la un medic prin care să se ateste că persoana ce suferă de handicap este aptă pentru conducerea unui autovehicul?
Bunicul meu a avut un au autoturism, dar el fiind veteran de razboi nu a trebuit sa plateasca taxe si impozite pentru nimic. Recent a decedat :( si am ramas pe cap cu masina care are un motor de 3000 cmc, cumparata in 2005. Eu am inceput sa folosesc masina in ultimii doi ani deoarece bunicu nu mai putea conduce in siguranta.
Masina este inregistrata pe el, normal, doar era a lui.
Cat timp de la decesul bunicului, pot sa las masina inregistrata pe el, deoarece daca o trec pe mine, va fi cam mare impozitul.