avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate crivist

Activitate crivist

Răspuns la discuția casatoria cu un cetatean strain
Nu am reusit sa ma casatoresc inca Dureaza mult cu actele (stiti cum este cu birocratia) .Pentru casatorie ,am intrebat la oficiul starii civile Prietenei mele i trebuie 3 acte foarte importante -- pasaport (copie) ,--certificat nastere , -- un act prin care sa se precizeze ca statul la care este cetatean prietena mea (china)este de acord ca ea sa se casatoreasca cu mine in Romania Pe document sa fie trecute numele si datele de identificare a ei ,numele si datele mele de identificare( ex adresa,CNP)Acest document este eliberat de autoritatiile statului de unde prietena mea face parte sau de ambasada. In cazul dumneavoastra depinde de legiile statului de unde prietenul dumneavoastra este .
Sper sa reusesc sa ma casatoresc cu prietena mea cat mai repede si sa fie "OK" treaba cu actele
Aveti dreptate respunsurile sunt diferite Ar trebui sa fie o cale foarte clara si usor de urmat pentru a realiza o casatorie intre straini
Intrebati oficiul starii civile unde vreti sa va casatoriti cat si ambasada tarii din care este prietenul d-voastra(ambasada din ro)
Multumesc mult de mesaj
Prima data o sa incerc casatoria in Romania si daca nu este posibil (Ca stim la Ro este totul complicat) o sa ma casatoresc cu ea in China si o so aduc aici prin reintregire de familie
Am intrebat la oficiul de casatorii din oras si le trebuie un act prin care autoritatiile chineze sunt de acord ca ea sa se casatoreasca cu mine la Ro Am crezut a e simplu de obtinut dar se pare ca nu este asa Acum cautam o modalitate de a obtine acest act .
la ambasada Ro mi-a spus ceva foarte complicat ( cu viza de lunga sedere ,cu drept de munca (acest lucru este extrem de greu de obtinut)
Am sa intreb din nou la ambasada
Daca am abtine acel act ar fi f simplu Vine aici cu vizita ,are acte la ea depunem dosar si in 2 saptamani am fi casatoriti
Despre suma necesara daca te angajezi ca il intreti,adica i oferi de mancare si cazare Lui nu i va mai trebui sa aiba la el acesti bani Oricaum pentru a face invitatie iti trebuie sa ai in cont 30 euro/zi adica 2700 euro pt 3 luni incearca sa vorbesti cu ambasada romaniei din Pachistan si cu Oficiul roman de emigrari(ORI)
Am auzit ca s-a dat o lege ,prin care odata ce un cetatean strain este casatorit cu un cetatean roman nu mai poate fi intors in tara de origine Bine inteles ca se va verifica de catre autoritati daca casatoria este sau nu de convenienta Am auzit ca aceasta se verifica de catre prin interviu si vizita la domiciliu
Va dau adresa unde am citit vestea cea buna
[ link extern ]
Cat despre dreptul de munca nu stiu Eu in principal si in prima faza vreau sa putem sa fim impreuna Dupa aceea o sa vedem cum sta treaba
va multumesc Asa cred si eu
Totusi am auzi ca ambasada chinei poate juca rolul statului chinez si poate elibera o serie de acte O sa dau cateva telefoane sa ma interesez Am incercat de cateva ori dar au fost ocupati
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul d-voastra
Am intrebat acest lucru la ambasada Ro din China Acolo mi sa spus ca trebuie viza de lunga sedere ,cu drept de lucru,sa fie angajata in Ro.M-am interesat de acest lucru este foarte complicat de facut ,In prima faza trebuie ca o societate comerciala sa fa ca o cere re de angajare si tre sa explice de ce are nevoie de o chinezoaica Am inteles ca trebuie aprobari peste aprobari

Suntem doar doi tineri care ne iubim si trebuie sa existe o cale mai usoara
la oficiul de casatorii spune numai de 3 acte pe care trebuie sa le aiba -passaport
-act prin care statul chinez este de acord cu casatoria adica o lasa pe ea sa se casatoreasca cu mine
-- certificat de nastere
Nu inteleg de ce trebuie sa fie angajata Oamenii se pot casatorii fara sa fie angajati
buna ziua
Am gasit acest forum din intamplare
Am aceeasi problema
Locuesc in Romania si am prietena din China Ne cunoastem de mult timp ne-am indragostit unul de altul si am hotarat ca in viitorul apropiat adica cat mai posibil sa o aduc in Romania si sa ne casatorim
Cum pot sa realizez astA SI ce acte imi trebuie mie si ei (mai ales ei ) si care sunt pasii de urmat???????????????
Intentia este sa o aduc in vizita ( cu viza pe 3 luni ) si ea sa vina in Ro. cu actele necesare pt casatorie)
M-am interesat si la oficiul pt casatorii din orasul unde locuesc si Doamna de acolo( cu functia cea mai inalta ,mi-a citit articolul de lege unde era scris
-- document de identitate (pasaport )
--- Un document prin care statulChinez o lasa,Ea indeplineste conditiile pentru a se casatorii cu mine
--- certificatul ei de nastere in original
Problema este ca ea nu stie de unde sa ceara acest act
Stiu ca treaba asta cu actele este dificila SI DACA ESTE CINEVA CARE A FACUT ACESTI PASI IN ACEASTA PERIOADA PT CA REGULILE SE SCHIMBA DES SI MAI ALES CU O PERSOANA DIN CHINA O ROG SA MA AJUTE
In prima faza doresc numai sa ma pot casatorii dupa aceea o so rezolvam cu actele

va multumesc