avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters98540

Activitate ContSters98540

Buna dimineata,
Creanta de care va spun este rezultata dintr-o factura emisa dupa intocmirea tabelului preliminar. S-a votat deja un plan de reorganizare si un plan de restituire (pe 3 ani) a creantelor inscrise in tabel. Creanta in discutie este ulterioara deschiderii procedurii de insolventa.
Datoriile nascute anterior intrarii in insolventa ne vor fi achitate in procent de 69% si esalonat pe 3 ani. Pentru facturile emise in timpul procedurii de insolventa, nu exista obligativitatea de a fi platite intr-un anumit termen? Parca erau 30 zile, dar nu mai gasesc art. in L85/2006 (pt ca pe acesta lege au intrat in insolventa).
Răspuns la discuția Emitere somatie de plata
Va multumesc.
Răspuns la discuția Emitere somatie de plata
Nu ii putem actiona pe dreptul comun pe baza antecalculatiilor de pret? Problema este ca daca emitem facturile, care au valoare foarte mare, va trebui sa platim TVA-ul la stat. Si daca noi nu incasam banii ...
Buna ziua,
Societatea noastra a prestat servicii si a emis o factura catre o societate aflata in insolventa (intrata in insolventa pe L85/2006). Scadenta de plata a fost depasita. Cum societatile aflate in insolventa nu pot fi actionate in judecata, cum ne putem recupera banii?
Răspuns la discuția Emitere somatie de plata
Nu au fost emise facturi. Doar avize de expeditie, fara pret, dar cu semnatura de primire a clientului. Antecalculatiile de pret sunt semnate doar de reprezentantii nostri.
Atunci cand o societate a prestat niste servicii pentru o alta societate, fara comanda din partea acesteia din urma, dar cu antecalculatii de pret facute pe baza constatarilor tehnice acceptate de client, si cu avize de expeditie care confirma livrarea produselor, se poate face cerere de chemare in judecata pentru emiterea somatiei de plata? Intre cele doua societati exista un contract pentru livrare piese pentru retehnologizarea unor cazane, iar piesele livrate fara contract au fost necesare pentru acelasi proiect. Pot fi asimilate contractului existent pentru a putea cere emiterea somatiei de plata sau trebuie actionati in judecata pe dreptul comun? Daca trebuie actionati pe dreptul omun, care credeti ca ar fi articolele care m-ar ajuta?
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Concediul nu se acorda in fractii de 1 zi. Concediul este (de exemplu) de 10 zile dar, intrebarea mea era daca e legal ca si vinerea sa fie considerata zi de concediu, in conditiile in care s-a luat decizia ca vinerea sa fie zi nelucratoare.
Buna ziua,

Conducerea unei societati a dat o decizie conform careia vinerea nu se mai lucreaza, deci nu se mai plateste. In cazul concediului de odihna, vor ca ziua de vineri sa se calculeze ca zi de concediu, adica daca ne luam 10 zile concediu odihna, asta sa insemne ca si pana acum 2 saptamani, nu 2 saptamani si 2 zile cum ar fi normal, tinand cont ca vinerea e declarata ca nelucratoare. E legal sa faca asta?
Buna ziua,
Au fost facute concedieri si unii dintre angajati mai au concediu. De ex. un angajat are de luat 16 zile concediu din 20 de preaviz. E posibil? Deasemenea, va rog sa imi spuneti care este textul de lege care da salariatului dreptul la 5 zile libere in perioada de preaviz pentru a-si cauta de lucru.
Multumesc.