avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate mb_63

Activitate mb_63

Buna ziua
va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti intr o speta
Locuiesc intr un imobil in curte comuna
Pe extrasul CF in continuarea imobilului pe care il detin este o magazie din lemn pe care doresc sa o transform intr o camera de locuit .
Mentionez ca nu voi depasi cotele care sunt mentonate in CF dar va rog sa mi spuneti care este procedura legala
Am nevoi de acordul vecinilor ?
Am nevoie de autorizatie de construire ?
In cazul in care nu voi avea nevoie de autorizatie de construire voi putea intabula aceasta camera ?
Multumesc
Răspuns la discuția litigiu de munca
Va multumesc pentru raspuns
o zi minunata
Buna ziua,
sunt angajata ca agent de vanzari in carul unei companii, De 3 zile a mai fost angajat inca un agent de vanzari pe aceeasi companie .
Conducerea a hotarit desfintarea unui post din motive economice in ideea ca de 3 zile a mai angajat inca un agent .
Va rog sa mi precizati daca conf. C.M se poate realiza acest lucru sau care sunt conditiile in care se poate realiza acest lucru
Multumesc
Multumesc mult pt raspuns .
De fapt speta este alta , doresc sa cumpar o masina dar care apare inregistrata pe birou Executor Jud..... . La prima intrevedere s-a prezentat o persoana fizica asi dori sa stiu in cazul in care este pus sechestru pe aceasta masina ea apare ca imatriculata pe birou E.J sau este chiar imatriculata pe acesta !! Va multumesc mult pt ajutor si promtitudine !!!
revin cu precizarea de a considera ca este fara deposedare din moment ce o PF circula cu ea !!!!

Buna ziua ,
va rog sa am lamuriti si pe mine , in cazul in care un autoturism este executat silit acesta apare imatriculat pna la recuperearea sumei datorate pe Biroul Executorului Judecatoresc care a efectuat executarea si debitorul mai poate folosi autoturismul in cauza in aceasta situatie ?
Multumesc
Discuție Somaj absolvent
Buna ziua,
fiica mea a absolvit liceul in 2008, pana in prezent a fost studenta dar datorita situatiei financiare a renuntat la facultate. Pana la gairea uni loc de munca poate beneficia de indemnizatie de somaj si care sunt actele necesare depunerii dosarului.
Va multumesc
Buna seara,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta rezolutie daca se poate pentru o propunere legislativa care astazi era pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor pentru votul final

Prima Cameră sesizată - data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final 15.10.2010

Propunerea comisiei, de respingere a iniţiativei legislative, nu a întrunit numărul necesar de voturi (vot final din 5.10.2010) şi ca urmare s-a hotărât dezbaterea pe articole într-o şedinţă ulterioară, potrivit art.104 alin.(3) din Regulament.

În urma dezbaterilor care au avut loc în şedinţa din data de 12 octombrie şi potrivit art.104 alin.(3) din Regulament se supune votului final adoptarea propunerii legislative.
Termenul pentru dezbatere şi vot final fiind depăşit, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituţie şi ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor


Va multumesc
Buna seara ,
am auzit un zvon respectiv ca abrogarea art.33 alin.14 din legea 303/2004 ar fi trecut de Senat, are cineva cunostiinta de acest lucru?
Multumesc
Răspuns la discuția lamuriri
Va multumesc pentru raspuns dar si pentru sinceritate !
Discuție lamuriri
Buna ziua ,
as dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema respectiv:
am fost angajata pe perioada determinata 6 luni dupa care inca 3 luni si in final iar pe 6 luni intr-o institutie bancara.
Mentionez ca la angajare mi sa spus ca in limita locurilor disponibile voi putea concura/opta pentru un alt post conf. stdiilor pe care le am.In aceasta perioada de la angajare si pana in prezent chiar daca au fost posturi disponibile nu am fost anuntata de existenta acestora afland ulerior de faptul ca au fost angajate persoane noi.
Acum o luna chiar in sucursala in care lucrez a aparut un post disponibil pe perioada nedeterminata drept pentru care am aplicat la acest post ( precizez ca am studii superioare de specialitate respectiv finante -banci si o vechime in sistemul bancar de 10 ani) .In urma aplicarii nu am fost solicitata la interviu, nu am primit nici un raspuns din partea angajatorului iar pe acel post a fost nagajata o persoana care conform procedurilor HR de recrutare pentru accea pozitie nu indeplineste nici una din conditiile precizate in procedura. Acest post este de supervizare in procedura se precizeaza ca persoana trebuie sa aiba minim 6 luni in sistemul bancar, studii economice( persoana angajata este inginer) si o vechime totala in munca de 8 luni.
Cu aceste argumente pot da in judecata angajatorul pentru faptul ca nu s- respectat Art. 85. ( citez)
[accesul la angajarea pe durată nedeterminată]
(1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut in aceasta situatie mentionez ca sunt unic intretinator de familie am 2 copii studenti la facultatii de stat si perioada de prelungire se apropie.
Va multumesc!